FERŠTAPEN UDARIO U ZID, ŠANSA ZA HAMILTONA: Neviđena DRAMA u šampionskoj trci formule! VIDEO
Foto: Profimedia

formula 1

FERŠTAPEN UDARIO U ZID, ŠANSA ZA HAMILTONA: Neviđena DRAMA u šampionskoj trci formule! VIDEO

Ostali sportovi -

U plasmanu vozača, Ferštapen vodi sa osam bodova ispred Luisa Hamiltona i mogao bi da osvoji titulu već u nedelju

Lubitelji Formule 1 su netremice pratili dešavanja u kvalifikacijama za pretposlednju trku u sezoni, koja se vozi u Saudijskoj Arabiji. Pol-poziciju je osvojio Luis Hamilton, za volanom Mercedesovog bolida, a njegov najveći takmac za titulu, Red Bulov vozač Maks Ferštapen, udario je na poslednjoj krivini u zid.

Srećom, nije došlo ni do kakvih povreda sjajnog vozača, jer je bočnim delom vozila došlo do kontakta sa barijerom, ali ga je taj incident koštao boljeg plasmana od, ranije već obezbeđenog, trećeg u kvalifikacijama:

Maks Verstapen
foto: Profimedia

U plasmanu vozača, Ferštapen vodi sa osam bodova ispred Luisa Hamiltona i mogao bi da osvoji titulu već u nedelju, mada ostaje pitanje da li će mehaničari morati značajnije da opravljaju njegov bolid. Dođe li do zamena određenih delova, očekuje ga kazna od pet pozicija, pa bi u trku mogao da krene tek sa osme pozicije.

Podsetimo, za pobedu na gran priju dobija se 25 bodova, drugo mesto donosi 18, treće 15, a potom se "dele" 12 bodova, 10, 8, 6, 4, 2 i 1. Posle trke u Saudijskoj Arabiji, ostala je još samo ona završna, u Abu Dabiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track