SEDMOSTRUKI SVETSKI PRVAK PONOVO NA TRENINGU: Aleksandar Konovalov spreman za nove titule
Foto: Megapromotion.rs

Jako u nove izazove

SEDMOSTRUKI SVETSKI PRVAK PONOVO NA TRENINGU: Aleksandar Konovalov spreman za nove titule

Ostali sportovi -

Nakon povratka iz Lido di Jesola sa svetskog prvenstva u kik-boksu i sedme svetske medalje koju je doneo u Srbiju, Aca Konovalov spreman je za nove titule.

Ovaj momak je 14 godina na krovu sveta. Iza sebe nosi sedam svetskih medalja u pet težinskih kategorija, sa samo šest poraza u celokupnoj karijeri vratio se svojim treninzima i nedeljnoj rutini.

Za ekipu DIREKTA, Konovalov kaže da je spreman za još jednu amatersku titulu, ali i da planira da se okrene profesionalnim vodama.

"Za mene je amaterski kik-boks, mnogo teži nego mnogi profesionalni mečevi koje sam imao u karijeri. Na samo jednom amaterskom svetskom prvenstvu, vi konstantno morate da držite kilažu i to po nedelju dana i da iz meča u meč ulazite sa povredama”, kaže Konovalov.

On dodaje, da se u jednoj kategoriji na amaterskom prvenstvu prijavi između 20 i 30 najboljih takmičara u toj kategoriji, te i da su se veliki profesionalni šampioni poput Antonia Plazibata, jednog od najboljih teškaša sveta, takmičili upravo na WAKO amaterskim svetskim prvenstvima.

“U budućnosti planiram da se okrenem i profesionalnim vodama. Ne znam šta će tačno biti sledeće, sigurno bih išao na još jednu svetsku amatersku titulu, ali nakon toga bih voleo bih da se pokažem i u nekoj velikoj profesionalnoj organizaciji poput Glorija”, zaključuje Konovalov.

Ekipa emisije DIREKT, posetila ga je na treningu i uradila prvi ekskluzivan intervju o njegovoj životnoj priči u svetu borenja, ali i mnogim drugim detaljima koje niste znali.

Ekskluzivan intervju sa Aleksandrom Konovalovim, možete pogledati narednog ponedeljka od 22 časa na Arena Fight kanalu, dok ćete sve ostale informacije, intervjue i druge zanimljivosti vezane za borilačke sportove, domaće ali i strane borce moći da pronađete na svim platformama Mega promotion System-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track