VERSTAPENU URUČEN TROFEJ: Ne vidim razlog da Hamilton sada odustane
Foto: AP

FORMULA 1

VERSTAPENU URUČEN TROFEJ: Ne vidim razlog da Hamilton sada odustane

Ostali sportovi -

Vozaču Red Bula Maksu Verstapenu je u Parizu zvanično uručen trofej svetskog šampiona u Formuli 1.

Verstapen je do titule stigao u dramatičnoj poslednjoj trci sezone za Veliku nagradu Abu Dabija, kada je u poslednjem krugu pretekao sedmostrukog šampiona Luisa Hamiltona.

Na dodeli nagrade se nije pojavio Luis Hamilton u znak protesta zbog odluka direkcije trke, a prvi čovek Mercedesa Toto Volf je rekao da postoji mogućnost da se Hamilton ne vrati naredne sezone u šampionat Formule 1.

Novi šampion Verstapen smatra da Hamilton ima sve razloge da nastavi da se takmiči i sledeće sezone uprkos nezadovoljstvu ishodom poslednje trke u sezoni, preneo je Bi Bi Si (BBC).

Maks Verstapen
foto: AP

"Mogu da razumem da prvih nekoliko dana posle takve trke niste srećni, ali isto tako trebalo bi da shvatite da se takve stvari događaju", izjavio je Verstapen.

Verstapen je rekao i da bi Hamilton trebalo da razmisli šta je do sada postigao i šta bi još mogao da postigne u Formuli 1.

"Borba za osmu titulu bi trebalo da ga natera da se i dalje bori, ne vidim razlog da sada odustane", rekao je Holanđanin.

Verstapen je istakao i da je Hamilton u sličnim okolnostima osvojio titulu, kada je 2008. vozaču Ferarija Felipeu Masi u poslednjoj krivini, poslednjeg kuga, poslednje trke "ukrao" pobedu.

"Nije mi ga žao, mada razumem da je bolno. Ali na kraju krajeva, i on je na sličan način postao šampion", rekao je Verstapen.

Naredna sezona Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track