MAKS FERŠTAPEN KUPIO ZVER OD 2 MILIONA EVRA: Za izradu bilo potrebno čak 2.000 sati! Do 100 km/h stiže za 2.5 sekunde VIDEO
Foto: Profimedia

Lepotica

MAKS FERŠTAPEN KUPIO ZVER OD 2 MILIONA EVRA: Za izradu bilo potrebno čak 2.000 sati! Do 100 km/h stiže za 2.5 sekunde VIDEO

Ostali sportovi -

Holanđanin Maks Ferštapen častio je sebe za šampionsku titulu u Formuli 1 kupovinom novog automobila koji je koštao pravu "sitnicu", tek 2 miliona evra.

Ferštapen, koji je do prve titule u "najbržem cirkusu na svetu" stigao u poslednjem krugu trke u Abu Dabiju, kupio je luksuzni automobil Aston Martin Vaklirie.

Taj model se preporučuje kao najbrži ulični automobil na svetu, ali može da se koristi i kao trkački. Ima motor V12 Kosvort i 1155 konjskih snaga, a Aston je proizveo svega 150 takvih primeraka. Proizvođač tvrdi da ovaj hiper-automobil može da dostigne brzinu od 100 km/h za 2.5 sekunde.

Kao i svi Aston Martin sportski automobili, Valkirie se proizvodi u sedištu marke u Velikoj Britaniji u Gajdonu. Predani tim za isporuku projekta upravlja izgradnjom sve do isporuke u posebno proizvodnom području Valkirie. Tim visokokvalifikovanih tehničara ručno izrađuje svaki od 150 automobila, a za izradu svake Valkirie potrebno je više od 2.000 sati rada.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track