Najnovije vesti

DAO JOJ ŠANSU ZA NOVI ŽIVOT! Najveća POBEDA PLEMENITOG šampiona: Donirao bubreg sugrađanki, pa iz bolnice poslao SNAŽNU poruku!
Foto: Facebook

humano delo

DAO JOJ ŠANSU ZA NOVI ŽIVOT! Najveća POBEDA PLEMENITOG šampiona: Donirao bubreg sugrađanki, pa iz bolnice poslao SNAŽNU poruku!

Ostali sportovi -

Nakon upešno obavljene transplatacije, Nikšićanin Ratko Drašković se oglasio preko Fejsbuka i objavio slike sa Radmilom, kojoj je dao šansu za novi život

Poznati i donedavno aktivni profesionalni bokser iz Nikšića Ratko Drašković, nekadašnji juniorski prvak Evrope u amaterskom boksu, uspešno je završio svoju veliku humanu misiju! Drašković je nedavno odlučio da donira bubreg četrdesetjednogodišnjoj Radmili Raičević, devojci koja je od 2018. godine na dijalizama i koja je tražila šansu za normalan život.

Ratko Drašković
foto: Facebook

U tome joj je pomogao čin poznatog boksera, koji je čuven po brojnim humanim akcijama. Ipak, čini se da je ovime prevazišao sva prethodna dela, jer mali broj ljudi bi se odlučilo da uradi ovo. Ratko Drašković je prosrpski nastrojen, zbog čega je imao ozbiljnih problema u Crnoj Gori, a bio je i hapšen. Ovo je svakako najveća životna pobeda bivšeg ringovnog šampiona.

Ratko Drašković
foto: Facebook

Nakon upešno obavljene transplatacije, Drašković se oglasio preko Fejsbuka i objavio slike sa Radmilom, kojoj je dao šansu za novi život.

- Završena transplatacija, sve je OK, hvala vam na podršci od srca. I Radmila je dobro, znao sam da ćemo uspeti – napisao je Ratko Drašković uz fotografije.

Radmila nije ni slutila da će joj tu šansu pokloniti poznati bokser, a da će veliki doprinos dati Goran Đurović, vlasnik firme "Cerovo", koji je odlučio da Radmili uplati nedostajućih 44.000 evra.

Ratko Drašković je kao profesionalac karijeru započeo 1990. godine, a poslednji meč kao teškaš je imao u martu 2018, kada je u Nemačkoj nokautom pobedio Britanca Metjua Elisa i odbranio svetsku titulu u WBU verziji. Ukupno je kao profesionalac imao 49 borbi u teškoj kategoriji, uz bilans: 35 pobeda (23 nokautom), 12 poraza i dva nerešena meča. Menadžeri su mi bili, sada pokojni Milan Lalić iz Pariza i Miroslav Popović, koji je bio i selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Tampereu, gde je Drašković osvojio zlatnu medalju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track