NOVAK ĐOKOVIĆ I NOVICA VELIČKOVIĆ LAUREATI: Sportska mreža Sportnet dodelila godišnje nagrade
Foto: Sportnet/Sandić

Izbor najboljih

NOVAK ĐOKOVIĆ I NOVICA VELIČKOVIĆ LAUREATI: Sportska mreža Sportnet dodelila godišnje nagrade

Ostali sportovi -

Sportska mreža Sportnet dodelila je godišnje nagrade najzaslužnijima u svetu sporta u Srbiji.

Svečanost je održana u Beogradu uz prisustvo nekoliko stotina sportista, sportskih radnika i predstavnika medija.

Prisutnima se na početku obratio Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Najveće priznanje Sportneta za 2021. godinu dobio je najbolji teniser sveta Novak Đoković. Zbog obaveza Novak nije prisustvovao ceremoniji, pa će mu nagrada biti uručena naknadno.

Priznanje "Kruna karijere", koja se dodeljuje sportistima koji su označili jednu eru sporta, pripalo je Novici Veličkoviću, legendi Košarkaškog kluba Partizan.

Najbolji tim u 2021. godini je muška vaterpolo reprezentacija Srbije, a nagradu je primio Stefan Ćirić, pomoćnik selektora Dejana Savića.

Sportnet tradicionalno dodeljuje nagradu "Diskretni heroj". Ove godine laureat je Jasmina Micoska, fudbalski sudija ženske lige. Jasmina je prilikom utakmice u Kanjiži, herojski odreagovala nakon što je fudbalerka Ema Živković primila udarac loptom u glavu i izgubila svest gde je Jasmina brzo odreagovala tako što joj je izvadila jezik i pružila prvu pomoć i tako sprečila da dođe do nekih ozbiljnijih posledica.

Najbolji marketing u svetu sporta je ARKUS, rukometna liga u Srbiji, a nagradu je preuzeo Milorad Šolević, direktor lige.

Omni centar iz Valjeva je najbolji sportski centar u Srbiji, po izboru žirija Sportneta, a priznanje je preuzeo direktor Aleksandar Njegovan.

Predsednik romskog nacionalnog tima Srbije Milorad Popović dodeo je priznanje za Romskog sportistu godine bivšem fubaleru Partizana Predragu Luki.

Sportska škola godine pripada MMA borcu Vasi Bakočeviću, koji uz Savu Lazića vodi školu budućih takmičara u borilačkim veštinama.

Dragan Tomašević, predsednik sportskog saveza Beograda, primio je priznanje za doprinos razvoju sporta u Beogradu. Za lokalni razvoj sporta nagrađen je Vladan Jeremić, predsednik opštine Zvezdara.

Najbolji PR u sportu je Ivan Ivković, portparol muške košarkaške reprezentacije Srbije i portparol Košarkaškog kluba Partizan.

Promocija godine je akcija "fudbal je za devojčice", a nagradu je primila Vanja Kostić koja je vodila ovu akciju.

Priznanje za Promociju sportskog društva dobio je Goran Bošković za portal Volim Partizan.

Sajt Kosarka24.rs dobio je priznanje za promociju ženske košarke, a nagradu je primio Dejan Ignjatović.

Sportska mreža Sportnet okuplja veliki broj sportista i sportskih radnika sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života. Pored predsednika Damira Đorđevića i potpredsednice Svetlane Bilić, prve žene koja sudi mušku fudbalsku Superligu, u Sportskom savetu nalaze se Milovan Ristić, fudbalski sudija, Ilija Bozoljac (tenis), Nađa Higl (plivanje), Bojana Vulić Akanović (košarka), Ivan Lapčević (rukomet), Ivana Đerisilo (odbojka) i Denis Šefik (vaterpolo). Ambasadori Sportneta su fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović, fudbalerka Jovana Damnjanović, kao i mma borac Vaso Bakočević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track