ONI SU PONOS SRBIJE! Proglašeni najbolji sportisti za 2021. godinu! Priznanja su završila U PRAVIM RUKAMA!
Foto: Starsport

laureati

ONI SU PONOS SRBIJE! Proglašeni najbolji sportisti za 2021. godinu! Priznanja su završila U PRAVIM RUKAMA!

Ostali sportovi -

Najbolji vaterpolista na svetu i "zlatna devojka" iz Aranđelovca su osvojili zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najboljeg sportistu i sportistkinju u Srbiji za 2021. godinu na svečanosti u Skupštini Srbije. Laureati su najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović i karatistkinja Jovani Preković. S obzirom na to da su njih dvoje osvojili zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine, očekivano su proglašeni za najbolje.

OKS
foto: Starsport

Kod sportista u užoj konkurenciji je ostalo njih osmorica, tu su bili teniser Novak Đoković, strelci Damir Mikec i Mihajlo Sebić, rvač Zurabi Datunašvili, džudista Aleksandar Kukolj, bokser Vladimir Mirončikov i vaterpolisti Branislav Mitrović i Filip Filipović, koji je i izabran za najboljeg.

Zanimljivo je da u konkurenciji nema nijednog fudbalera, niti košarkaša, ali s obzirom da Olimpijski komitet Srbije dodeljuje nagrade to je zapravo bilo i očekivano, jer naši fudbaleri i najbolji košarkaši nisu bili u Tokiju.

OKS
foto: Starsport

Dame su takođe imale ispred sebe žestoku konkurenciju. Tu su bile tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, odbojkašica Tijana Bošković, atletičarka Ivana Vuleta, džudistkinja Anja Obradović, košarkašica Sonja Vasić, Staša Gejo u sportskom penjanju i "zlatna devojka" iz Aranđelovca Jovana Preković, koja je izabrana za najbolju.

Za najbolje ekipe su proglašeni vaterpolisti, osvajači zlata u Tokiju, a najbolja ženska selekcija je odbojkaška reprezentacija, koja je posle srebra u Rio de Žaneiru 2016, osvojila bronzano odličje u prestonici Japana. Nagrada za najboljeg trenera je pripala Draganu Joviću, tvorcu naših šampionki u tekvondou.

OKS
foto: Starsport
OKS
foto: Starsport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track