KRAGUJEVČANI ŠOKIRALI NOVI BEOGRAD: Vaterpolisti Radničkog osvojili Kup Srbije
Foto: Starsport

KUP SRBIJE

KRAGUJEVČANI ŠOKIRALI NOVI BEOGRAD: Vaterpolisti Radničkog osvojili Kup Srbije

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Radničkog pobednici su Kupa Srbije, pošto su u finalu posle velike borbe pobedili Novi Beograd sa 11:9 (2;4, 4:1, 3:1, 2:3).

Borba za prvi trofej ove sezone u potpunosti je opravdala očekivanja, s obzirom da je finalni duel obilovao uzbuđenjima, a Kragujevčani su do trećeg pehara u nacionalnom kupu stigli posle preokreta.

Novi Beograd je mnogo bolje počeo meč. Ekipa trenera Vladimira Vujasinovića povela je sa 3:0 i stekao se utisak da će rutinski stići do pobede. Međutim, Novobeograđani su pri tom početnom osetnijem vođstvu propustili nekoliko prilika da u situacijama sa igračem više dođu do još ubedljivije prednosti.

vaterpolo
foto: Starsport

Ipak, Radnički je uspeo da konsoliduje svoje redove i do poluvremena napravi preokret i povede sa 5:4. Prštalo je na sve strane u bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović, a publika koja je do poslednjeg mesta ispunila tribine i uživala u velikoj borbi.

Radnički je igrao izuzetno agresivno u odbrani, Lazar Dobožanov blistao je na golu, a Novi Beograd nikako nije uspevao da pronađe pravi ritam u napadu pa su izabranici trenera Uroša Stevanvića posle treće deonice imali tri gola prednosti.

Otežavajuća okolnost za Novi Beograd bila je činjenica da su Duško Pijetlović, Dušan Mandić i Draško Gogov u trećoj četvrtini zaradili po treže isključenje, što se ispostavilo kao veliki hendikep.

Strahinja Rašović je sa dva gola vratio nadu Novom Beograd u poslednjoj deonici koji je uspeo da priđe samo na gol zaostatka (9:8), ali su Filip Janković i Josip Vrlić, golovima u odsudnim trenucima rešili pitanje pobednika.

vaterpolo
foto: Starsport

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Marko Radulović i Filip Janković sa po tri gola, dok je kod Novobeograđana Strahinja Rašović postigao tri gola, a po dva puta su se u listu strelaca upoisali Dušan Mandić i Viktor Rašović.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track