ČETIRI SKAKAONICE SELE SE IZ NEMAČKE U AUSTRIJU: Kobajaši napada pobedu u Inzbruku!
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Novogodišnja turneja

ČETIRI SKAKAONICE SELE SE IZ NEMAČKE U AUSTRIJU: Kobajaši napada pobedu u Inzbruku!

Ostali sportovi -

Takmičenje Četiri skakaonice seli se iz Nemačke u Austriju

Ljubitelji ski skokova nastaviće da uživaju u Novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice!

Ova tradicionalna zimska manifestacija koja se svake godine održava u vreme novogodišnjih praznika će se nakon dva takmičenja u Nemačkoj (29. decembar, 1. januar), preseliti u Austriju (4. i 7. januar).

Prethodno je na obe skakaonice, u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu u ski skokovima pobedu odneo Rjoju Kobajaši. Japanac je u Garmišu skočio 143 metra u prvoj seriji i 135,5 metara u drugoj i pobedio je sa 291,2 poena.

Rjoju Kobajaši
foto: EPA/RONALD WITTEK

Japanski ski skakač je pobedio i u prvom takmičenju novogodišnje turneje, 29. decembra u Oberstdorfu.

Nova uzbuđenja očekuju se na poslednje dve skakaonice u Inzbruku (danas, 13.30) i Bišofshofenu, koji je kao i obično poslednje mesto za nadmetanje. Pobednik će sem pehara "Zlatnog orla" dobiti i novčanu nagradu od 100.000 franaka.

U generalnom plasmanu prvi je Rjoju Kobajaši sa 696 bodova. Drugo mesto drži Nemac Karl Gajger (675), dok je treći Norvežanin Halvor Egner Granerud (473). Japanski skakač bio je pobednik na sve četiri skakaonice 2018/2019. Pre njega to su uspeli jedino Kamil Stoh iz Poljske sezonu ranije, te Nemac Sven Hanavald 2001/2002.

Karl Gajger
foto: AP/Darko Bandić

Nažalost, zbog pandemije, organizatori su doneli odluku da ne bude publike ove godine, što umanje fenomenalnu atmosferu koju navijači prave u Nemačkoj i Austriji, zemljama u kojima su ski skokovi zimski sport broj jedan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track