SAMO JAKO, JUNACI! Srpski rukometaši večeras (20.30) igraju protiv Hrvatske! Orlovi poručuju: Došli smo na EP sve da pobedimo!
Foto: AP

RUKOMET

SAMO JAKO, JUNACI! Srpski rukometaši večeras (20.30) igraju protiv Hrvatske! Orlovi poručuju: Došli smo na EP sve da pobedimo!

Ostali sportovi -

Meč između Srbije i Hrvatske na programu je danas od 20.30 časova.

Rukometaši Srbije su u četvrtak u prvom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu pobedili Ukrajinu sa 31:23, dok je Hrvatska poražena od Francuske sa 27:22.

Reprezentativac Srbije u rukometu Mijajlo Marsenić rekao je da selekciju očekuje teška utakmica protiv Hrvatske, kao i da se nada da će uz još jednu dobru partiju reprezentacija doći do pozitivnog rezultata.

"Očekuje nas veoma teška utakmica protiv Hrvatske, samim tim što je ovo balkanski derbi, ta utakmica uvek ima neku posebnu draž, jer obe reprezentacije su veoma kvalitetne i sigurno će biti spektakl igrati sutra. Nadam se da ćemo uz dobru igru, kao i protiv Ukrajine doći do pozitivnog rezultata", rekao je Marsenić, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

rukometaši
foto: EPA/Tibor Illyes

Srednji bek Lazar Kukić ocenio je da je veoma bitan dobar start na Evropskom prvenstvu, ali i da mesta za slavlje nema.

"Odmorili smo se, pogledali koliko smo stigli posle naše utakmice. Ali mi smo se već spremali u Pazovi u pripremnom delu, tako da je ostalo da odradimo večerašnji trening i sutra ćemo imati još jedan sastanak pred utakmicu. Mislim da ćemo spremiti utakmicu kako treba, od nas se očekuje kao što i mi priželjkujemo da ćemo sutra slaviti", rekao je on.

Bogdan Radivojević, koji igra na poziciji desnog krila rekao je da se i pre početka takmičenja pričalo, kako će meč izmedju Srbije i Hrvatske biti odlučujući za plasman u drugu fazu.

"Dosta toga je rečeno, sada ćemo odraditi treninge da to malo improvizujemo na terenu. Mislim da će sve funkcionisati kako treba, samo treba da se fokusiramo na nas, kao i do sada i da ispoštujemo sav dogovor iz svlačionice i mislim da neće biti problema", zaključio je Radivojević.

Toni Đerona
foto: Starsport©

Samo dve najbolje selekcije iz svake grupe će osigurati plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, koje se održava u Madjarskoj i Slovačkoj.

Meč izmedju Srbije i Hrvatske na programu je od 20.30.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track