ZORAN GAJIĆ OTKRIO: Hteli smo da selektor ostane, ali treba ga razumeti posle 20 godina! RUSI ČEKAJU TERZIĆA!
Foto: Starsport©

zasićenje

ZORAN GAJIĆ OTKRIO: Hteli smo da selektor ostane, ali treba ga razumeti posle 20 godina! RUSI ČEKAJU TERZIĆA!

Ostali sportovi -

Predsednik OS Srbije želeo da nastavi saradnju sa trofejnim stručnjakom

Predsednik OS Srbije Zoran Gajić otkrio je da je želja svih ljudi u krovnoj organizaciji srpske odbojke bila da se nastavi saradnja sa Zoranom Terzićem.

Zoran Terzić
foto: OSSRB

- OSS je želeo da nastavi saradnju sa Zoranom Terzićem. Imali smo razgovor dva dana posle EP. Na njegov zahtev "videćemo se kasnije" i "treba da razmislim", mi smo mu izašli u susret. Jasno je bilo već i tada, da posle 20 godina rada trener traži nove izazove - rekao je Zoran Gajić i dodao:

- Sa naše strane možemo da mu kažemo samo jedno veliko hvala i da mu poželimo sreću na novom poslu. Sa druge strane OSS je preduze sve korake da nadomesti taj ogroman peh i nedostatak. Vrlo brzo ćemo objaviti ko je Terzićev naslednik.

Zoran Terzić
foto: Starsport©

Polovinom decembra pojavila se informacija da Zoran Terzić ima ozbiljnu ponudu iz Rusije, da preuzme njihovu žensku reprezentaciju. Posle EP tamošnji Savez je otpustio Italijana Serđa Busata i njihov jedini izbor je bio Zoran Terzić, mada se u tamošnjim medijima pominjao i Stefano Lazarini. Posle zvaničnog okončanja saradnje sa OSS, u narednim danima valja očekivati da Terzić službeno postane selektor Rusije.

Zoran Terzić
foto: Starsport©

Zoran Terzić odlično poznaje rusku odbojku, jer je prethodnih godina radio u klubovima Omčika i Dinamo iz Moskve, a poslednjih godina u Fenerbahčeu trenirao je njihove odbojkašice, ove sezone Arinu Fedorovcevu i Anu Lazarevu.

Nedavno je Srbija promenila selektora u muškoj konkurenciji, kada je posle odlaska Slobodana Kovača na mesto prvog trenera imenovan Igor Kolaković. Kako je Zoran Gajić najavio, novi selektor dama biće uskoro poznat.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track