VELIKI SKANDAL NA EP: Karabatić IGRA ZARAŽEN koronavirusom?! Oglasio se EHF, evo kako se pravdaju: Procenili smo da sme da igra
Foto: EPA

rukomet

VELIKI SKANDAL NA EP: Karabatić IGRA ZARAŽEN koronavirusom?! Oglasio se EHF, evo kako se pravdaju: Procenili smo da sme da igra

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih rukometaša Evrope i sveta, Nikola Karabatić, igrao je i igraće na Evropskom prvenstvu uprkos pozitivnom rezultatu testa na korona virus.

Francuski reprezentativac je u decembru preležao virus nakon čega se priključio saigračima na prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj gde je do sada igrao na četiri utakmice.

Ovogodišnje prvenstvo je obeležio veliki broj pozitivnih slučajeva u gotovo svim reprezentacijama zbog kog su mnoge ekipe bile desetkovane u pojedinim trenucima, a Karabatiću je dopušteno da igra uprkos pozitivnom testu.

Test je urađen posle utakmice sa Holandijom (20. januar), iskusni rukometaš je nastupio potom i protiv Islanda (22. januar), a iz EHF je stigla potvrda da će igrati i protiv Crne Gore (24. januar).

- Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Holandije. Naši lekari pregledali su njegovu istoriju bolesti jer je ranije bio zaražen kovidom. Na temelju količine antitela koje ima, procenili smo da sme da igra - saopšteno je iz evropske rukometne federacije.

Nikola Karabatić
foto: Profimedia

Francuska je na dobrom putu da obezbedi plasman u polufinale. Nakon meča sa Crnom Gorom igraće i protiv Danske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track