NOVI BEOGRAD SA NOVIM TRENEROM ČEKA BARSELONETU: Jovović ima težak debi u Ligi šampiona
Foto: Đorđe Tošić/VK Novi Beograd

8. kolo

NOVI BEOGRAD SA NOVIM TRENEROM ČEKA BARSELONETU: Jovović ima težak debi u Ligi šampiona

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda sa novim trenerom očekuju duel osmog kola Lige šampiona protiv Barselonete koji je na programu u sredu od 19 sati i 45 minuta na bazenu “11. april”.

Posle neopozive ostavke koju je nezadovoljnan rezultatima podneo Vladimir Vujasinović, za novog šefa stručnog štaba imenovan je Dejan Jovović, koji je već bio angažovan u klubu u radu sa mlađim kategorijama. Jovovića već u prvoj utakmici očekuje veoma težak ispit, s obzirom da u ekipi Barselonete igra desetak španskih reprezentativaca:

- Meni je uvek žao kada se dođe u situaciju da neko od mojih kolega mora da se povuče sa mesta trenera u sred sezone. Iskreno, to je nešto što ja kolegijalno i lično teško podnosim. Znamo šta je Vladimir Vujasinović uradio za ovaj klub prethodne dve i po godine. Novi Beograd je rastao sa njim. Ono što mi je želja je da mi kao ekipa do kraja sezone sprovedemo u delo veći deo onoga što je on gradio ovih prethodnih nekoliko meseci i da nam to na kraju donese planirani rezultat – rekao je u svom uvodnom izlaganju Jovović i potom dodao:

- Nakon povratka iz inostranstva moja ideja je bila da radim sa mlađim igračima, da u Novom Beogradu počnemo da stvaramo nove asove srpskog vaterpola. Ali, kada se desila ovakva situacija u klubu i posle razgovora sa rukovodstvom, prihvatio sam da pomognem koliko je god to u mojoj moći da se ostvare zacrtani ciljevi.

O predstojećem duelu sa Barselonetom, koja kao i Novi Beograd u Ligi šampiona do sada ima tri pobede, dva remija i dva poraza, i dele četvrto mesto Jovović je rekao:

- Imali smo kratak period za pripremu. Sa ekipom sam odradio svega dva treninga, a obavio sam i konstruktivan razgovor sa igračima. Potrudiću se da im pomognem i unesem određene korekcije. Biće veoma važno da krenemo sa pozitivnom energijom i velikom željo kako bismo uspeli da prevaziđemo rezultate koji u poslednje vreme nisu bili na nivou ekipe koju imamo – konstatovao je Jovović.

Kapiten Novobeograđana i dugogodišnji istaknuti reprezentativac Dušan Mandić, poželeo je sreću novom treneru i dodao:

- Ovo je jedan od najtežih momenata za klub, ali svi smo mi doprineli tome što smo se našli u ovakvoj situaciji. To nije samo odgovornost Vladimira Vujasinovića, već i nas igrača – rekao je Mandić i potom se osvrnuo na meč sa Barselonetom.

- Izuzetno je zgusnut kalendar takmičenja i moramo što pre da s trgnemo iz stanja u koje je upala ekipa. Protiv Barselonete nas očekuje vrhunska utakmica i zaista dobra provera. Igrali smo nedavno sa njima u Španiji gde smo izborili nerešen rezultat iako smo u početku imali kontrolu meča. Oni su napravili preokret, ali smo na kraju ipak uspeli da izvučemo bod. Očekujem da ekipa pruži svoj maksimum i da počnemo da igramo vaterpolo onako kako treba. Kvalifikovani smo za finalni turnir Lige šampiona i zato treba svaku utakmicu da iskoristimo za podizanje nivoa naše igre – zaključio je Mandić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track