DEJANA BAČKO, DEVOJKA SA KRILIMA: Šampion sveta u paratekvondu, slikarka i velika inspiracija za mnoge
Foto: Kurir televizija

rođena bez gornjih ekstremiteta

DEJANA BAČKO, DEVOJKA SA KRILIMA: Šampion sveta u paratekvondu, slikarka i velika inspiracija za mnoge

Ostali sportovi -

Dejana Bačko šampionka je sveta u paratekvondou, sa 15 samostalnih izložbi iza sebe, a danas je velika inspiracija drugima. Ona je devojka zvana hrabrost.

Dejana Bačko
foto: Kurir televizija

Rođena je bez gornjih ekstremiteta, ali ona ima krila. Dejana je bila gošća Pulsa Srbije na Kurir televiziji gde je govorila o svojim uspesima, ali i o izazovima sa kojima se susrela.

Dejana Bačko
foto: Kurir televizija

- Odbranila sam svoju titulu i jako sam ponosna na sebe. Snagu pronalazim u ljudima, volim ljude koji su uspešni i ostvaruju svoje ciljeve. Nije bilo lako, moje detinjstvo nije bilo bajno ali kada odrasteš moraš da prihvatiš činjenice i takav kakav jesi - rekla je Dejana.

Dejana Bačko
foto: Kurir televizija

Dejana je ispričala da je u iz škole često kući odlazila uplakana, jer su je druga deca ismevala.

- Uvek govorim o svom detinjstvu, deca su mi se rugala, upirala su prstom u mene. Meni je to jako smetalo i dolzila sam kući stalno uplakana. Što se tiče slikarstva, bavim se time od malih nogu i želja mi je bila da završim akademiju. Taj san mi se ispunio. Talenat za slikanje sam nasledila od tate i dede. Sve radim nogama. Prvi portret koji sam nacrtala bio je portret Novaka Đokovića. Mislim da svi treba da se ugledamo na njega - kaže Dejana.

Dejana Bačko
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:35

JOVAN JE MLADA NADA SRPSKOG MAČEVALIŠTA: Svaki dan naporno vežba po 4 sata, uči psihologiju i nada se OLIMPIJSKOJ MEDALJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track