ODLAZAK NAJVEĆEG: Tom Brejdi zvanično objavio kraj karijere!
Foto: Profimedia

Stavio tačku

ODLAZAK NAJVEĆEG: Tom Brejdi zvanično objavio kraj karijere!

Ostali sportovi -

Tom Brejdi, najbolji kvoterbek u istoriji NFL i jedan od najboljih sportista ikada, objavio je zvanično kraj karijere!

Brejdi je na svojim profilima potvrdio ono što se poslednjih dana nagađalo, da je u 44. godini završio igračku karijeru.

"Uvek sam verovao da je u sportu i fudbalu pristup "sve ili ništa", ako nisi na 100 odsto svojih mogućnosti, nećeš uspeti, i uspeh je ono to volim toliko u našem sportu. Imate fizičke, mentalne i emotivne izazove svakog dana i to mi je omogućilo da maksimalno iskoristim svoj najveći potencijal. Dao sam sve od sebe poslednje 22 godine. Nemate prečice na terenu, kao ni u životu. Teško mi je da ovo napišem, ali tako je kako je. Neću više biti na takmičarskom nivou. Voleo sam svoju NFL karijeru i sada je vreme da svoje vreme i energiju posvetim drugim stvarima.

Imao sam mnogo prisećanja na prošlost u poslednjih nekoliko nedelja, postavljao sam sebi teška pitanja. I veoma sam ponosan na ono što smo ostvarili. Moji saigrači, treneri, rivali i navijači zaslužuju 100 odsto od mena, ali trenutno je najbolje da prepustim teren i novoj generaciji posvećenih sportista", napisao je Brejdi u svom oproštajnom pismu na Tviteru.

Brejdi je osvojio sedam superboul titula, šest sa Nju Inglandom i jedan sa Tampa Bejom. Tri puta je bio najbolji NFL igrač, pet puta MVP Superboula. Drži nekoliko rekorda po broju tačdauna i jardi. U braku je sa brazilskom manekenkom Žizel Bundšen i imaju troje dece.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track