PRIZNANJA U PRAVIM RUKAMA: Proglaseni najbolji takmicari u auto sportu za 2021. godinu
Foto: PR tim SAKSS

LAURETATI

PRIZNANJA U PRAVIM RUKAMA: Proglaseni najbolji takmicari u auto sportu za 2021. godinu

Ostali sportovi -

Veceras je u Beogradu upriliceno svecano proglasenje najboljih u auto sportu za 2021. godinu u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS)

U dobrom raspolozenju urucena su priznanja takmicarima za Nacionalni sampionat Srbije u razlicitim disciplinama u auto sportu. A najstarije cetiri discipline u Srbiji su karting, auto reli, auto trke na brdskim stazama i auto trke na kruznim stazama koje su tokom veceri prve i proglasene.

Prvo je najmladjima u disciplini karting urucio medalje takmicar i clan upravnog odbora gospodin Miljko Vojinovic. Najbolji medju nagradjenima su: klasa 1 Brkic Danilo, klasa 3 Dobrota Andrej, klasa 5 Kovacevic Dimitrije, prvi u sampionatu klubova je Kart Sprint Paracin.

Zatim je usledilo proglasenje najboljih u disciplini auto reli. Relistima je nagrade urucio sekretar SAKSS gospodin Petar matovic. A najuspesniji u sampionatu vozaca u auto reliju su: Generalni plasman Lazar Milovanovic, klasa RC4 Lazar Milovanovic, klasa 1 Aleksandar Radojcic, klasa 2 Dejan Pejic, klasa 3 Zivko Gajic. Najuspesniji medju suvozacima su: Generalni plasman Dusan Djokovic, klasa RC4 Dejan Golic, klasa 1 Nebojsa Gavrilovic, klasa 2 Dusan Djokovic, klasa 3 Marija Banzic.

U sampionatu klubova u auto reliju najbolji je ASK Racing team Avako. Nakon relija proglaseni su najbolji u disciplini auto trke na brdskim stazama. Nagrade najboljima je urucio takmicar i clan Izvrsnog odbora SAKSS-a gospodin Vladimir Mircic. Nauspesniji na brdskim stazama su: Generalni plasman Momir Subotic, klasa 1 Misic Nikola, klasa 2 Mirkovic Milos, klasa 4 Dragan Lukic, klasa 5 Stevanovic Milos, klasa 6 Zahirovic Mario, klasa 7 Milic Zivota, klasa 8 Uros Brkic. U plasmanu klubova najbolji je bio ASU AS Zajecar, a u plasmanu ekipa sponzora najbolja je bila ekipa Grad Zajecar.

auto- moto
foto: PR tim SAKSS

"Sigurno je da je predhodna sezona za mene bila vrlo izazovna jer sam nastupao i na kruznim i na brdskim trkama i u Nacionalnom sampionatu Srbije i u Otvorenom prvenstvu Srbije. Vozio sam automobil VW Polo u klasi 8 do 2000ccm grupe E1. Nastupao sam za ASU Galax iz Beograda kao i predhodnih godina. Klasa u kojoj se ja takmicim je najsnaznija klasa koja se proglasava i vec drugu godinu zaredom osvajam Nacionalni sampionat Srbije u toj klasi. Osim toga ove sezone osvojio sam jos cetri medelje kako u Nacionalnom sampionatu Srbije tako i u Otvorenom prvenstvu Srbije, sto je ukupno pet priznanja u istoj sezoni. Kad sve sagledam jasno je da ne mogu da budem ne zadovoljan ovim rezultatima ali isto tako znam da su mogli biti jos bolji" rekao je Uroš Brkić jedan od Laureata. Ostala je jos disciplina auto trke na kruznim stazama, a u toj disciplini nagrade je urucio takmicar i predsednik SAKSS-a gospodin Dejan Colovic. Najbolji u klasi 1 je Mladenovic Mihajlo, klasa 2 Miloradovic Petar, klasa 3 Maric Marko, klasa 4 Savic Nenad, klasa 5 Filipovic Dragan, klasa 6 Zahirovic Mario, klasa 7 Milic Zivota, klasa 8 Radojkovic Aleksa, klasa 9 Stojkovic Dragan. U plasmanu klubova najbolji je bio ASU AS Zajecar, a u plasmanu ekipa sponzora najbolja je ekipa Grad Zajecar.

Osim ove cetiri discipline urucena su priznanja najboljima u disciplini auto slalom i auto kros, kao i plakete ljudima koji su dali poseban doprinos auto sportu u 2021 godini

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track