SVETSKI ŠAMPION MAKS FERŠTAPEN NEMA DILEMU: Nadam se da ću i sledeće godine voziti sa BROJEM JEDAN u FORMULI 1
Foto: EPA

veruje u sebe

SVETSKI ŠAMPION MAKS FERŠTAPEN NEMA DILEMU: Nadam se da ću i sledeće godine voziti sa BROJEM JEDAN u FORMULI 1

Ostali sportovi -

Holanđanin odlučio da iskoristi pravo koje imaju samo svetski prvaci

Maks Ferštapen, svetski šampion u Formuli 1, u novu sezonu ulazi sa brojem 1 na svom bolidu Red bula. Biće to po prvi put, posle osam godina, da neko od vozača sezonu počinje sa tim brojem.

Maks Ferštapen
foto: EPA

Holanđanin će uskoro opet u akciju. Red bul posle predstavljanja bolida kreće u predsezonska testiranja koja će biti obavljena na stazi u Barseloni.

- Koliko puta imate priliku za ovakvu promenu? Broj 1 je najbolji broj koji postoji. Za mene je bilo vrlo jednostavno da izaberem broj. Nadam se naravno da ni sledeće godine neću voziti sa brojem 33 - izjavio je Maks Ferštapen.

Gledano unazad broj jedan nije se dugi niz godina nalazio na nekom od bolida Formule 1. Vozači od 2014. godine koriste brojeve po izboru, a ne one koji su im dodeljeni prema redosledu iz prethodne sezone. Te 2014. godine Sebastijan Fetel branio je titulu noseći broj 1 i to je bilo poslednje pojavljivanje tog broja.

Maks Ferštapen
foto: Profimedia

Titule su potom osvajali isključivo vozači Mercedesa. Luis Hamilton nikada nije želeo da zameni svoj broj 44, a Niko Rozberg se povukao iz takmičenja posle osvajanja titule 2016.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track