RAJOVIĆ KAO RAKETA! Trka oko Antalije: Srpski biciklista vodi na trci u Turskoj!
Foto: BSS

biciklizam

RAJOVIĆ KAO RAKETA! Trka oko Antalije: Srpski biciklista vodi na trci u Turskoj!

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativac Dušan Rajović, koji vozi za italijanski Koratek tim, trijumfovao je u drugoj etapi međunarodne biciklistilke trke "Tur de Antalija" koja se vozi u Turskoj!

Rajović je ovom pobedom preuzeo i vođstvo u generalnom plasmanu!

Naš reprezentativac je kao munja proleteo ciljem u strahovitom sprintu druge etape i zabeležio drugu veliku ovogodišnju pobedu u dresu italijanskog tima, posle neverovatne pobede u Venecueli prošlog meseca na jednoj od najvećih trka u Južnoj Americi "Vuelta al Tahira".

Rajović je sjajno vozio u drugoj etapi dugoj 183,3 kilometra od Kemera do Antalije. Pobedio je u sprintu u vremenu 4;35,10 časova. Drugi je bio Britanac Metju Gibson (Sanggod tim), a treći Italijan Filipo Tagliani iz tima Hoper-Adroni.

Drugi naš as Veljko Stojnić ciljem je prošao kao 56- ali u istom vremenu kao i pobednik etape! Stojnić je u generalnom plasmanu 33. sa samo deset sekundi zaostatka za Rajovićem pa je jasno koliko je neizvesno na ovoj trci!

biciklizam
foto: BSS

U trko "Oko Antalije" koja je startovala juče i vozi se do 13. februara učestvuje 161 vozač iz 23 ekipe, među kojima je i više veoma poznatih profesionalaca iz timova poput Alpecima.

U prvoj etapi Rajović je bio 12. a drugi naš reprezentativac Veljko Stojnić. koji takođe vozi za italijanski Koratek tim, 35.

Treća etapa se vozi sutra (subota), od Aspendosa do Termesosa i duga je 110,6 kilometara sa brdskim ciljem na kraju etape.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track