LATIFIJU PRETILI SMRĆU POSLE TRKE U ABU DABIJU: Vozač Vilijamsa otkrio kroz kakav je pakao prolazio posle poslednje trke Formule 1
Foto: EPA/ANDREJ ISAKOVIC

FORMULA 1

LATIFIJU PRETILI SMRĆU POSLE TRKE U ABU DABIJU: Vozač Vilijamsa otkrio kroz kakav je pakao prolazio posle poslednje trke Formule 1

Ostali sportovi -

Vozač Vilijamsa Nikolas Latifi rekao je danas da je zbog pretnji smrću koje je dobijao posle trke Formule 1 u Abu Dabiju angažovao privatno obezbedjenje tokom boravka u Londonu.

Latifi se na poslednjoj trci sezone zakucao u zid nekoliko krugova pre kraja, nakon čega je na stazu izašlo sigurnosno vozilo, a kasnije je usledila drama u kojoj je Maks Verstapen pretekao Luisa Hamiltona u poslednjem krugu i osvojio titulu svetskog prvaka.

"Posle trke sam se vratio u London i imao sam obezbedjenje dok sam išao sa devojkom u 'Zimsku zemlju čida'", rekao je Latifi nakon što je Vilijams predstavio bolid za novu sezonu.

"Možda će nekome zvučati glupo, ali nikad ne znate koliko su ljudi ozbiljni. Dovoljan je samo jedan pijan navijač na aerodromu ili da naletite na nekoga ko je imao loš dan...", dodao je on.

Latifi je naveo da je morao ozbiljno da shvati pretnje, kao i da je u to vreme obrisao društvene mreže sa svog telefona.

"To je ružna realnost u kojoj živimo, a bilo je i pretnji smrću koje su prešle granicu", rekao je 26-godišnji kanadski vozač.

Latifi je, takodje, rekao da je nakon trke dobio poruku podrške sedmostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona, kao i drugih članova Mercedesa.

Nova sezona u Formuli 1 počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina 20. marta.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track