ZALEDIO MU SE POLNI ORGAN TOKOM TRKE, PA POBESNEO ZBOG NEPODNOŠLJIVOG BOLA: Nije mu prvi put, iste muke ga zadesile i u Finskoj!
Foto: Profimedia

muke šveđanina

ZALEDIO MU SE POLNI ORGAN TOKOM TRKE, PA POBESNEO ZBOG NEPODNOŠLJIVOG BOLA: Nije mu prvi put, iste muke ga zadesile i u Finskoj!

Ostali sportovi -

Remi Lindholm, švedski takmičar u skijaškom trčanju, jedva je dočekao kraj trke na 30 kilometara (skraćena sa 50 zbog ogromne hladnoće) na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu kako bi zagrejao međunožje.

Iako zvuči potpuno neverovatno, zaista je istinito jer su jedan sat i 16 minuta udari jakih vetrova žestoko uticali na Šveđanina.

Naime, istakao je da mu je nakon trke bio zamrznut polni organ, a da sve bude utoliko luđe nije mu se desilo po prvi put u karijeri. Već je jednom prošao kroz to u Ruki u Finskoj.

- Možete da pogodite koji mi je deo tela bio malo smrznut kada sam završio trku… Bilo je ovo jedno od najgorih takmičenja u kojima sam bio, samo sam se borio kroz to - izjavio je Lindholm, a prenosi britanski liberalni dnevnik "Gardijan".

Kasnila je trka sat vremena i skraćena je za 20 kilometara zbog toga što su se organizatori plašili da bi moglo da dođe do promrzlina kod sportista. Naime, oni imaju tanka odela, a iako su im prikrivene glave i uši, to nudi samo malu zaštitu.

Remi Lindholm, skijaš
foto: Profimedia

Lindholm je naglasio da je gotovo poludeo od bolova nakon trke.

- Kada delovi tela počinju da se zagrevaju kad završite, bol je nepodnošljiv - pojasnio je Šveđanin, o čijim mukama se bruji širom planete.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track