SITNO BROJIMO DO POČETKA KONTINENTALNOG ŠAMPIONATA: Španović-Vuleta i Duplantis glavne zvezde mitinga u Beogradu
Foto: SAS

ATLETIKA

SITNO BROJIMO DO POČETKA KONTINENTALNOG ŠAMPIONATA: Španović-Vuleta i Duplantis glavne zvezde mitinga u Beogradu

Ostali sportovi -

Mart mesec 2022. Srbiju i njenu prestonicu staviće na svetsku sportsku mapu kroz organizaciju dva velika atletska događaja.

Kroz srpsku sportsku lepoticu, Arenu prodefilovaće planetarni asovi “kraljice sportova”, rekorderi, nosioci zlatnih olimpijskih medalja, ukratko krem sporta koji je polazište i temelj za sve druge sportove.

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani (18 – 20. marta 2022) će pod svodovima Arene iznedriti nove šampione, ali i mnoštvo suza kako onih kojima se iskazuje tuga za propuštenim prilikama, tako i radosnica zbog ostvarenih rezultata i sportskih snova.

atletika
foto: Srspski atletski savez

Uvertira planetarnom skupu, na samo 11 dana pre nego krenu prva nadmetanja u okviru SP, biće “Belgrade Indoor Meeting” u okivru kojeg će atletsko borilište u Areni ugostiti zvezde stvetske atletike. Biće to idealna prilika atletičarima, učesnicima svetskog šampionata da osete Arenu, stazu, atmosferu, da provere svoje kapacitete i uvere se u kakvom psiho-fizičkom stanju i sa kakvim očekivanjima dočekuju najznačajnije dvoransko takmičenje u poslednjih četiri godine.

Poslednje Svetsko dvoransko prvenstvo održano je 2018. godine u Birmingemu, nakog čega je usledila duga pauza izazvana pandemijom virusa korona koja je paralisala celu zemaljsku kuglu. Želja atletičara koji će stići sa svih strana meridijana sa jednim zajedničkim ciljem, a to je vratiti se kući okićen medaljom je time još jača i postojanija nego ikada do sada, jer mnogi su se od aktivnih takmičenja želeli oprostiti upravo 2020. godine koja je ostala izgubljena za mnoge sportove i sportiste. Svetski šampionat u Beogradu u dvorani za mnoge prekaljene asove atletike biće mesto sa kojeg će se uz medalju, rekord, sjajan rezultat, lični rekord ili suze zauvek oprostiti od profesije koja im je obojila život i koja će zauvek ostati najveći pečat na njihovom putu.

Atletika, medalje, Svetsko prvenstvo
foto: SAS

Beograd će jedini na svetu imati tu privilegiju da neke od tih asova “kraljice sportova” u roku od samo dve nedelje vidi dva puta u njihovom najboljem i možda poslednjem javnom takmičarskom izdanju.

Učešće na sedmom po redu atletskom mitingu u našoj prestonici, sedmog marta 2022. su već potvrdili olimpijski šampion u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis, kao i najbolja srpska atletičarka, svetska šampionka u skoku udalj Ivana Španović Vuleta koja će na SP 2022. braniti zlato osvojeno pre četiri godine u Velikoj Britaniji.

Ivana Španović
foto: SAS

Nakon što je 2020. atletski miting u Beogradu, šesti po redu dobio status bronzanog na listi svetske serije mitinga, ove godine pod novim imenom i novim srebrnim statusom, zasijaće zlatnim sjajem koje će svojim imenima iza kojih stoje istorijski rezultati u ovom sportu popločati planetarne atletske vedete.

Karte za “Belgrade Indoor Meeting” koji je na programu 7. marta 2022. biće uskoro puštenje u prodaju.

Beogradska Arena i “kraljica sportova” čekaju na nas! Pred nama je praznik sporta kakav nije viđen na našim prostorima.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja