MORAM TO DA URADIM, BORIĆU SE! Legendarni Kličko spreman da UZME PUŠKU U RUKE i brani prestonicu: Nemam drugi izbor!
Foto: Pritnscreen

rešio je

MORAM TO DA URADIM, BORIĆU SE! Legendarni Kličko spreman da UZME PUŠKU U RUKE i brani prestonicu: Nemam drugi izbor!

Ostali sportovi -

Legendarni bokser Vitalij Kličko, nekadašnji prvak sveta u superteškoj kategoriji, poručio je da je spreman da se pridruži narodu u Ukrajini ida sa puškom uđe u borbu protiv Rusije.

Čuveni Kličko je trenutno gradonačelnik Kijeva, a u razgovoru za jutarnji program jedne britanske televizije poručio sledeće:

- Nemam drugi izbor, moram to da uradim. Boriću se.

On je poručio i da je pretnja po Kijev velika, ali i da su građani spremni da brane svoj grad.

- Verujem u Ukrajinu, verujem u svoju državu i verujem u svoj narod. Ukrajinski narod je jak. I ostaće veran sebi u ovom strašnom iskušenju. To je narod koji živi za suverenitetom i mirom. Narod koji ruski narod smatra svojom braćom - napisao je na društvenim mrežama u četvrtak.

Vitalij Kličko se početkom 2022. godine priključio vojsci i pozvao narod da učini isto to. On se pridružio vežbi teritorijalne odbrane Kijeva.

- Mnogi od nas su služili vojsku, a te veštine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina. Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dele svi sportisti. Samodiscplina, pedantnost, upornost i snažan osećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspete, nezavisno od toga koji posao obavljate - rekao je tada Vitalij.

Povodom sukoba se oglasio i njegov brat Vladimir.

- Ruski predsednik Vladimir Putin služi se ratnom retorikom i jasno je dao do znanja da želi uništiti Ukrajinu i suverenost njenih građana. Njegove reči prate projektili i tenkovi. Do nas su stigla razaranja i smrt. Borićemo se svom snagom za slobodu i demokratiju - rekao je Vladimir Kličko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track