SVETSKI KUP U KAIRU: Vukojevićeva šesta, Arsovićeva sedma vazdušnom puškom
Foto: SSS

STRELJAŠTVO

SVETSKI KUP U KAIRU: Vukojevićeva šesta, Arsovićeva sedma vazdušnom puškom

Ostali sportovi -

Srpske reprezentativke Teodora Vukojević i Andrea Arsović su zabeležile visoke plasmane drugog dana Svetskog kupa u Kairu.

U takmičenju vazdušnom puškom, u konkurenciji više od 100 takmičarki, Vukojevićeva je zauzela šesto, a Arsovićeva, pobednica Gran pri turnira u Rušama i Osijeku, sedmo mesto. Srbija je jedina zemlja koja je u ovoj disciplini imala dve takmičarke među osam najboljih.

Sem takmičenja vazdušnom puškom za žene, danas su održane kvalifikacije vazdušnim pištoljem u muškoj kategoriji. Naš najbolji strelac Damir Mikec je zauzeo 15.poziciju u konkurenciji 92 takmičara. Od osmog mesta i plasmana u polufinala delila su ga četiri kruga.

Arsovićeva je u kvalifikacijama puškom bila četvrta, a Vukojevićeva šesta, pa su obe gađale u drugoj polufinalnoj grupi.

Andrea je postigla peti, a Vukojevićeva sedmi rezulat u kvalifikacijama. Međutim, ispred njih, na drugom mestu bila je Italijanka Sofija Ćekarelo, ali ona nije bila u konkurenciji za medalje. Jedna zemlja može da prijavi do pet strelaca u kvalifikacijama, ali samo tri su u konkurenciji za plasman. Italijanski stručni štab je Ćekarelovu prijavio van konkurencije, pa je umesto nje u polufinale prošla devetoplasirana Ester Mesaroš (Mađarska).

Naša treća predstavnica Sanja Vukašinović je postigla 53.rezultat, ali zauzela je 47.mesto, kada se računaju samo takmičarke u konkurenciji za medalje.

1 / 4 Foto: SSS

Andreine i Teodorine rivalke u polufinalu bile su Mađarica Mesaroš i Ruskinja Anastasija Galašina. Vukojevićeva je bolje počela i većim delom polufinala bila na drugom mestu. Arsovićeva nije sjajno startovala, ali brzo je ušla u ritam i borbu za prvo mesto u vrlo izjednačenom nadmetanju. Ipak, posle 10. serije je bila četvrta i završila polufinale. Vukojevićeva je u završnici (u preostalih pet serija) izgubila drugo mesto, koje je sa dva poena više osvojila Galašina, dok se kao prvoplaasirana u grupi u finale plasirala Ester Mesaroš.

Nedavno su ažurirana pravila i definisan način rangiranja takmičara eliminisanih u polufinalu. Teodora Vukojević je zauzela šesto mesto, jer je u kvalifikacijama postigla slabiji rezultat od trećeplasirane iz prve grupe Jing Lin (Kineski Tajpeh). Arsovićeva je sedma, s obzirom da je u kvalifikacijama bila ispred Dženi Stene (Norveška), četvrte u prvoj grupi.

Zlato je osvojila Francuskinja Ošen Miler, koja je u finalnoj grupi bila prva, a u meču za zlato pobedila Galašinu.

U utorak će nas predstavljati petoro strelaca. Zorana Arunović će gađati vazdušnim pištoljem, a tandeme Andrea Arsović/Lazar Kovačević i Teodora Vukojević/Milutin Stefanović očekuju kvalifikacije miks parova vazdušnom puškom.

Vazdušna puška žene,medalje: 1.Ošen Miler (Francuska), 2. Anastasija Galašina (Rusija), 3. Alison MariVajs (SAD). Meč za zlato: Miler – Galašina 16:14 u poenima. Finalna grupa: 1. Miler, 2.Galašina, 3.Vajs, 4. Ester Mesaroš (Mađarska). Polufinale – prva grupa: 1. Miler... druga grupa: 1. Mesaroš, 2. Galašina, 3. Teodora Vukojević (Srbija), 4. Andrea Arsović (Srbija). Kvalifikacije: 1. Miler 631,2, 2. Galašina 630,8, 3. Lin (Kineski Tajpeh) 630,8, 4. Arsović 630,7...6. Vukojević 629,8... 47. Sanja Vukašinović 624,4...

Vazdušni pištolj, muškarci, kvalifikacije: 1. Artem Černousov 591, 2. Vadim Muhametjanov 584 (obojica Rusija), 3. Šaudari Saurab (Indija) 584... 15. Damir Mikec 578...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track