PRVI MALI SAJAM SPORTA U 2022. Štefanek otkrio klincima kako se postaje šampion!
Foto: SSS

RADOST U KOVINU

PRVI MALI SAJAM SPORTA U 2022. Štefanek otkrio klincima kako se postaje šampion!

Ostali sportovi -

Prvi ovogodišnji Mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta održan je u opštini Kovin.

Domaćini, Sportski savez opštine Kovin i lokalna samouprava, pozvali su sportske klubove, osnovce i predškolce i obezbedili salu za predavanja u okviru novog Sportskog centra kako bi 2022. godinu započeli u znaku sporta.

Upravo predavanja, koja su održali doc. dr Srđan Marković ispred organizacije Aktivnija Srbija na temu "Osnove kondicionog trenera sportista" i prof. dr Milica Vukašinović Vesić ispred Antidoping agencije Republike Srbije sa temom "Osnove borbe protov dopinga u sportu", obogatila su program Malog sajma sporta i biće održana u svim gradovima i opštinama u kojima su planirani Mali sajmovi sporta ove godine.

Sportska sala OŠ "Đura Jakšić" bila je popunjena do poslednjeg mesta decom koja su želela da se oprobaju u sportovima. Stotinu mališana iz Predškolske ustanove "Naša radost" vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičku aktivnost u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". Na otvaranju Malog sajma sporta decu je pozdravila ispred opštine Kovin, narodna poslanica, Violeta Ocokoljić, a događaj je svečano otvorio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Štefanek je sa najmlađima razgovarao na temu "Kako se postaje šampion", a deca su imala mnoštvo pitanja za olimpijskog i svetskog šampiona. Štefanek se osvrnuo na važnost održavanja Malog sajma sporta

“Za decu je najvažnije da počnu da treniraju neki od sportova. Kroz sport se uče zdravom životu, stiču radne navike i postaju bolji ljudi. Zato će se Sportski savez Srbije, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskim komitetom, svim silama truditi da obezbedi deci što bolje uslove za trening i promoviše sport”, predsednik Štefanek je dodao da se Sportski savez Srbije, na čijem je čelu, trudi da svake godine uvede neku novinu

“Ove godine želimo da edukujemo trenere i mlade sportiste. Zato pre Malog sajma sporta organizujemo predavanja. Uvek razmišljamo o povećanju broja Malih sajmova. Takođe razgovor sa decom i prilika da pitaju šta ih sve zanima vezano za treninge je najbolji način da se zainteresuju i počnu da treniraju”, zaključio je Štefanek.

Malom sajmu sporta prisustvovali su i generalni sekretar Sportakog saveza Srbije Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, Predsednik skuoštine opštine Zoran Bradanji, predsednik Sportskog saveza opštine Kovin Saša Đorđević i istaknuti sportista Predrag Đondović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track