RVAČI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U BUGARSKOJ: Šestoro takmičara juri medalje u Plovdivu
Foto: Rvački savez Srbije

RVAČI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U BUGARSKOJ: Šestoro takmičara juri medalje u Plovdivu

Ostali sportovi -

Najbolje srpske rvače do 23 godine očekuje prvi veliki izazov u 2022, odnosno učešće na Evropskom prvenstvu kome će od 7. marta domaćin biti bugarski grad Plovdiv.

Našu reprezentaciju predstavljaće šestoro takmičara: Branko Kovačević (82 kg, Radnički), Aleksa Ilić (77 kg, Radnički), Mario Vuković (87 kg, Senta), Aleksandar Simović (97 kg, Kragujevac) u grčko-rimskom stilu, odnosno Viktor Voinović (70 kg) koji će se takmičiti u slobodnom stilu, dok će u ženskoj konkurenciji boje Srbije braniti Ana Fabijan (62 kg, Potisje).

Posle visinskih priprema, zatim rada u Poreču, učešća na Svetskom kupu u Sofiji, naši reprezentativci do 23 godine završne pripreme odradili su u Bugarskoj, gde su za sparing partnere imali domaće takmičare i selekciju Rumunije:

- Odlično se osećam. Povrede su nas na sreću zaobišle i mislim da smo dobro izbrusili formu za Evropsko prvenstvo – počinje priču Branko Kovačević, glavni kandidat naše selekcije za osvajanje jednog odličja i dodaje:

- Pripreme su zaista bile izvanredne. Imali smo maksimalne uslove. Bili smo na planini u januaru, gde smo se odlično spremili fizički i kondiciono. Potom smo se preselili u Poreč da radimo rvanje. Imali smo po dva treninga dnevno, sa zaista izvanrednim rvačima iz cele Evrope. Imali smo po petnaestak sparing partnera, koji su nam mnogo značili za tu specifičnu rvačku kondciju, gde smo jasno mogli da vidmo gde smo u tom trenutku. Na turniru "Nikola Petrov" u Bugarskoj sam zauzeo peto mesto u veoma jakoj seniorskoj konkurenciji, ali bilo je jasno da smo svi mnogo napredovali – rekao je Kovačević koji je na minulom Svetskom prvenstvu za rvače do 23 godine prošlog novembra osvojio bronzanu medalju.

I pred start Šampionata Evrope Kovačević je optimist:

- Mislim da sam spreman za jedno od odličja. Nadam se medalji, možda čak i zlatu, ako se sve kockice poklope i bude dobar žreb. Imaću značajnu podršku, na šampionat dolazi moj klupski trener iz Radničkog Stanko Bogdan i zbog svega toga medalja je moj cilj - konstatovao je Kovačević.

Stanko Bogdan je jedan od trenera koji će na ovom šampionatu biti priključen stručnom štabu naše reprezentacije koju predvodi Stojan Dobrev.

- Osvajanje neke od medalja bio bi veliki uspeh, ali mislim da imamo kvalitet za to. Posedujemo izuzetno perspektivne rvače, koji su veoma posvećeni i sa kojima se kvalitetno radi - kaže Bogdan i ističe:

- Pripreme su bile izvanredne i za to sve pohvale zaslužuje Rvački savez Srbije koji je omogućio maksimalne uslove za rad. Rukovodstvo saveza zaista daje sve od sebe da sa svoje strane i u svom domenu pruži maksimalnu pomoć i podršku, što naši takmičari uzvraćaju dobrim rezultatima, pa smo ušli u jedan kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima - konstatovao je Bogdan.

Na U23 Šampionat Evrope u rvanju učestvovaće preko 350 takmičara, a prvenstvo će proteći bez rvača iz Rusije i Belorusije kojima nije dozvoljeno učešće, dok Ukrajinaca neće biti zbog vojnih sukoba u toj zemlji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track