OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA BRANI MLADOG GIMNASTIČARA: Dosta više! I drugi krše pravila, a samo su vam RUSI KRIVI!
Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/Youtube

snažan odgovor

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA BRANI MLADOG GIMNASTIČARA: Dosta više! I drugi krše pravila, a samo su vam RUSI KRIVI!

Ostali sportovi -

Svetlana Horkina ljuta zbog disciplinskog postupka protiv Ivana Kuljaka

Dvostruka olimpijska šampionka Svetlana Horkina reagovala je na odluku Nezavisne fondacije za gimnastičku etiku (GEF) da otvori disciplinski postupak protiv ruskog gimnastičara Ivana Kuljaka.

Svetlana Horkina
foto: Printskrin/Instagram

Mladi ruski sportista našao se na udaru jer je na dodelu medalja izašao sa ogrlicom u obliku latiničnog slova Z, koji nosi ruska vojska tokom specijalne operacije u Ukrajini.

- Neka se bave drugim kršenjima koja su bila u Dohi. Pročitajte intervju sa Rodionenkom. Moramo da gledamo šire! Na šta su se fokusirali? Na Rusiju? Oni ništa ne primećuju, osim naših sportista. Idu predaleko - rekla je Horkina za ruski portal „Sport-Ekspres”.

Ivan Kuljak
foto: Youtube/Printscreen

Ivan Kuljak je objasnio da je svojim postupkom želeo da objasni celom svetu i pošalje poruku „za mir“, te da nije želeo bilo koga da provocira. Kako je istakao, odgovorio je na nedolično ponašanje ukrajinskih sportista koji su uzvikivali političke parole poput - Slava Ukrajini.

Svetlana Horkina smatra da Rusija specijalnom operacijom u Ukrajini čini dobro Evropi, jer se bori protiv narastajućeg nacizma u toj zemlji. Ona je o tome pričala nedavno, a njen status sa društvenih mreža preneli su ruski, ali i zapadni mediji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track