VRANJSKIM GIMNAZIJALCIMA 4. MESTO U SRBIJI: Veliki uspeh učenika gimnazije "Bora Stanković"
Foto: T.S.

VELIKI USPEH

VRANJSKIM GIMNAZIJALCIMA 4. MESTO U SRBIJI: Veliki uspeh učenika gimnazije "Bora Stanković"

Ostali sportovi -

Na Državnom prvenstvu u košarci koje je održano u Karatašu učenici Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju zauzeli su četvrto mesto.

Prva je ekipa Sportske gimnazije iz Beograda, drugo mesto pripalo je ekipi Beograd-Ušće i trećeplasirana je ekipa Čačka.

Prvog dana takmičenja gimnazijalci su pobedili u obe utakmice i imali veliku šansu da osvoje jedno od prva tri mesta.

Drugog dana takmičenja i pored odlične igre sa ekipom Beograd-Ušće sa kojom su do zadnje četvrtine meča bili egal, nisu uspeli da pobede i samim tim da se plasiraju u finale. Utakmicu sa drugim protivnikom ekipom Čačka izgubili su rezultatom 50:47.

Vranje
foto: T.S.

Finalna utakmica između dve beogradske škole Sportske gimnazije i ekipe Beograd -Ušće završena je rezultatom 52:51 u dramatičnoj završnici u korist Sportske gimnazije. Pored pomenutih ekipa učestvovale su i ekipe srednjoškolaca iz Novog Sada, Kruševca, Smederevske Palanke i Zvečana.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, među ekipama na Državnom prvenstvu veliki je broj košarkaša koji treniraju aktivno u većim klubovima.

"Bilo je gusto umor je učinio svoje, istrošili smo se protiv Beograda, bio je egal do zadnje četvrtine, a protiv Čačka izgubili 50:47 .Imali smo ih ali umor, dve utakmice za redom, momci su se borili do kraja srčano", navodi profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju,Aleksandar Stanojković , ističući da je plasman na Državno prvenstvo itekako veliki uspeh za ekipu vranjske gimnazije.

Vranje
foto: T.S.

Vranjski gimnazijalci na Međuokružnom takmičenju u košarci koje je održano u Sportskoj hali u Vranju osvojili su prvo mesto koje im je omogućilo plasman među osam najboljih ekipa u Srbiji.

(T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track