SRPSKI VATERPOLO BIRA PREDSEDNIKA: Partizan i Novi Beograd ruše VIKTORA JELENIĆA?! Ko je njihov kandidat?
Foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

bitka

SRPSKI VATERPOLO BIRA PREDSEDNIKA: Partizan i Novi Beograd ruše VIKTORA JELENIĆA?! Ko je njihov kandidat?

Ostali sportovi -

Zajednička akcija crno-belih i novobeogradskog kluba

Velika borba vodiće se za mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije. Dosadašnji predsednik Viktor Jelenić imaće ozbiljnog protivkandidata u reprezentativcu Stefanu Mitroviću, iza kojeg stoje njegov matični klub Partizan, ali i Novi Beograd, trenutno najmoćniji klub u Srbiji i jedan od najskupljih u Evropi.

Viktor Jelenić
foto: Starsport

Viktor Jelenić, nekadašnji vaterpolista i prvi čovek Crvene zvezde, te bivši reprezentativac naše zemlje, raspisao je izbore za početak aprila. Iza sebe ima četiri uspešne godine, jer su reprezentacija Srbije u svim kategorijama i klubovi imali zapažene uspehe.

Za vreme mandata Viktora Jelenića vraćeni su milionski dugovi koje je imao Savez, a uspeo je da konsoliduje i rad srpskih klubova, pre svih velikana Partizana i Crvene zvezde, te da probudi nove centre u Kragujevcu i Šapcu.

Stefan Mitrović
foto: Starsport

Ukoliko Stefan Mitrović odnese pobedu, mesto predsednika skupštine pripašće Slavku Gaku, bivšem vaterpolisti, ali i funkcioneru grada Beograda. Trenutno je Gak član uprave VK Novi Beograd.

- Istina je, klub me je kandidovao. Videćemo šta će biti - rekao je Stefan Mitrović za Sportski žurnal.

Na izborima za mesto predsednika VSS održanim 2018. godine Viktor Jelenić bio je jedini kandidat, pošto se dotadašnji prvi čovek Saveza Milorad Krivokapić nije upustio u izbornu trku. Uz njega je tada bilo svih 28 klubova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track