BURA U UKRAJINI ZBOG KLIZAČICE: Navukla gnev jer je lajkovala status ruskog kolege koji brani Putina
Foto: Printskrin

Na stubu srama

BURA U UKRAJINI ZBOG KLIZAČICE: Navukla gnev jer je lajkovala status ruskog kolege koji brani Putina

Ostali sportovi -

Ukrajinska umetnička klizačica Anastasija Šabotova napravila je pravu pometnju.

Anastasija je zgrešila jer je lajkovala Instagram objavu miljenika Vladimira Putina, umetničkog klizača Jevgenija Plušenka, o "prisilnoj specijalnoj operaciji u Ukrajini".

Očekivano, to je izazvalo lavinu negativnih komentara i buru u ukrajinskoj klizačkoj organizaciji. Ukrajinska sportska stranica ua.tribuna.com piše o haosu koji je nastao oko tog pozeza. Trostruka ukrajinska šampionka u umetničkom klizanju rođena je u Moskvi, ali majka joj je ukrajinskog porekla.

Godine 2019. dobila je ukrajinsko državljanstvo.

"Nije to bila samo objava - u videu Rus izražava podršku takozvanoj "specijalnoj operaciji" ruske vojske u Ukrajini i naziva je "neizbežnom". Reakcija Šabotove izazvala je dosta ogorčenja Ukrajinaca", piše ua.tribuna.com.

Šabotova je predstavljala Ukrajinu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ukrajinku su kritikovale saigračice iz reprezentacije Anastasija Arhipova i Taisja Spesiceva. Nakon nekoliko sati, Šabotova je uklonila lajk s Plušenkove objave, ali tim ništa nije postigla.

Inače, kako ukrajinski mediji prenose, Anastasija Šabotova bila je u Kijevu kada je počela invazija, no ona i njezina porodica već su napustili Ukrajinu.

"Svi žele mir, želim i ja. Stvarno se nadam da će se sve što pre završiti i da će pregovori uroditi plodom. Verujem u našeg predsednika! Nisam političar, ja sam sportista i cilj mi je da ujedinim ljude kroz sport i da prevladavamo političkih razlika", nedavno je rekao Jevgenij Plušenko, ruski prvak u umetničkom klizanju, koji je inače poznat kao veliki fan Vladimira Putina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track