SPORTISTI VELIKOG SRCA, POMOZITE VELIKOM TRENERU: Dok je stvarao šampione nije vodio računa o svom zdravlju, OVO JE BITKA ZA SPORT
Foto: Privatna Arhiva

Predsednik srpske sumo federacijE bori se sa opakom bolešću

SPORTISTI VELIKOG SRCA, POMOZITE VELIKOM TRENERU: Dok je stvarao šampione nije vodio računa o svom zdravlju, OVO JE BITKA ZA SPORT

Ostali sportovi -

Stvarao je šampione, nesebično im poklanjao energiju u znanje, sportista par ekselans, veliki trener! Sada je došlo vreme da se sport i sportski radnici njemu oduže.

Atila Lenard, dugogodišnji sportski trener i predsednik Srpske sumo federacije, mesecima se bori protiv opake i podmukle bolesti. Dok je stvarao šampione nije našao vremena za sebe i svoje zdravlje. Nažalost, podmukla bolest je potajno ali rapidno napredovala, a kada je došao u bolnicu situacija se pogoršala. Naime, od bakterije koju je dobio u bolnici i od rane koja je prešla na kost, amputacije je bila neizbežna. Uprkos svim naporima lekara, nije bilo spasa za nogu.

Amputiracija je bila neizbežna, a lekari su srećom uspeli da stabilizuju vitalne organe. Međutim, problem je u tome što je Lenardu već amputirana druga noga, za koju je takođe neophodno saniranje.

sumo, rvanje, Sumo rvanje, sumo rvači, Atila Lenard, borilačke veštine, Kiril Akimov, Srpska sumo federacija
foto: Kurir

Da bi mogao da se vrati na staze slave, Atili je neophodan novac za lečenje, odnosno za proteze, pomoću kojih će ponovo stati na obe noge, a lečenje košta oko 15.000 evra.

Kurir poziva sve ljude dobre volje i sportiste da pomognu. Kada Lenard stana čvrsto na noge, Srbija će imati nove šampione.

Srbiji godinama donosio trofeje
Srbiji godinama donosio trofeje foto: Privatna Arhiva

Atila, uz tebe smo u ovoj teškoj bici.

Svi ljudi dobre volje donaciju mogu da uplate na žiro-račun:

200-0000121996804-19

Ili da se jave na telefon: 069 665 753

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track