Počinje izgradnja atletske dvorane

Dogovoreno

Počinje izgradnja atletske dvorane

Ostali sportovi -
Dvorana površine 7,200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne "General Jovan Mišković" - Vojne akademije u Beogradu.

Ministarka sporta Alisa Marić i načelnik Vojno-građevinskog centra Beograd pukovnik Miroljub Nikolić potpisali su ugovor o početku izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji. Dvorana površine 7,200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne "General Jovan Mišković" - Vojne akademije u Beogradu."Strategija razvoja sporta u Srbiji ima tri prioriteta - vrhunski sport, školski sport i razvoj infrastrukture, a izgradnja atletske dvorane objedinjuje sva tri. Ovo je kapitalni projekat, namenjen vrhunskim sportistima i deci školskog uzrasta, koji će pomoći razvoju atletskog sporta i pružiti Srbiji mogucnost orgnizacije međunarodnih takmičenja", rekla je Marić.Pukovnik Nikolić napomenuo je da je početak izgradnje atletske dvorane nastavak odlične saradnje Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Atletskog saveza Srbije"Ovom dvoranom dobijamo savremeni objekta za atletiku i Vojna akademija postaje jedan od najsavremenijih sportskih centara. Prva faza izgrdanje biće gotova do kraja godine, a ceo projekat trebalo bi da bude završen do kraja 2013. godine", rekao je Nikolić.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović zahvalio se na realizaciji "istorijskog projekta, koji srpska atletika čeka od samog početka".

"Ovo je velika stavr za naš sport, da bi jedan atletičar ostvario dobre rezultate, on mora tokom cele godine da trenira u toplom i to će nam nova dvorana omogućiti. Koliko nam sve ovo znači najbolje ilustruje podatak da smo do sada samo pet meseci godišnje trenirali u adekvatnim uslovima", rekao je Jevrosimović.

Ukupna projektantska vrednost atletske dvorane iznosi više od četiri miliona evra (477.229.416,37 dinara).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track