ZAHUKTALI SE REGIONALNI TURNIRI: Širom Srbije finalna takmičenja Sportskih igara mladih!
Foto: Sportske igre mladih

Događaj o kome se priča

ZAHUKTALI SE REGIONALNI TURNIRI: Širom Srbije finalna takmičenja Sportskih igara mladih!

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih postale su jedna od omiljenih manifestacija među mladim sportistima, ali svom decom koja žele da se druže i budu aktivna. Cilj da se svakom detetu omogući da se bavi sportom razlog je održavanja regionalnih finalnih turnira, tako da su već održana tri regionalna finalna turnira u šahu i to u Sremskoj Mitrovici, Kraljevu i Beogradu.

Ovog vikenda Požarevac je bio domaćin prvog regionalnog finalnog turnira u rukometu. Plasman na državno finale u ženskoj konkurenciji izborile su devojčice iz RK „Nemanjić“ iz Požarevca koje su bile bolje od vršnjakinja iz Lozovika, pre svega zahvaljujući sjajnim odbranama golmanke Emilije Ilić. Kod dečaka u finalu su se sastale ekipe ORK „Šamot“ iz Aranđelovca i RK „Smederevo“ iz Smedereva. Po završetku utakmice, kapiten pobedničkog tima iz Smedereva, rekao je da je na terenu bilo teško, ali da će ovaj dan pamtiti po novim drugarima koje je upoznao, a koji vole rukomet, kao i on. Naredni regionalni turnir u rukometu održaće se u nedelju 27. marta u Mionici.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Početak nedelje obeležili su mladi stonoteniseri, koji su se na prvom regionalnom finalu sastali u Trsteniku. Dečaci i devojčice iz Kruševca, Trstenika, Kraljeva, Čačka, Požege, Arilja, Jagodine, Užica takmičili su se u dve uzrasne kategorije (2007. i mlađi i 2010. i mlađi). Pored velikog broja novih takmičara, na turniru su zaigrali i SIMOVCI koji su već bili učesnici državnih finala. Ovoga puta, zacrtani cilj je Međunarodna završnica u Splitu.

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja koji se nude dece, tako da je već održano osam ekoloških radionica „Zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Radionice se sastoje od edukativnog dela i ekološkog poligona, a deo su kampanje koju kompanija Koka kola sprovodi na globalnom nivou „Svet bez otpada“.

Plamen radosti i prijateljstva zapaljen je 11 marta u Čačku, čija deca proslavljaju pet godina prijateljestva sa Igrama. Do kraja marta i tokom aprila širom Srbije održavaće se različite aktivnosti.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se u maju u Arilju. Kako će izgledati dan otvaranja i kakva iznenađenja očekuju Ariljce i goste ovog grada, biće saopšteno u petak 25. marta na sajmu turizma u Beogradu na štandu Sportsko-turističkog centra Arilje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track