MIKEL HANSEN TEŠKO BOLESTAN! Užasna vest: Jedan od najboljih rukometaša svih vremena udaljen od parketa, HITNO počinje lečenje!
Foto: EPA

katastrofa

MIKEL HANSEN TEŠKO BOLESTAN! Užasna vest: Jedan od najboljih rukometaša svih vremena udaljen od parketa, HITNO počinje lečenje!

Ostali sportovi -

Mikel Hansen, jedan od najboljih rukometaša svih vremena prema mišljenju mnogih ljubitelja rukometa, trenera, igrača bivših i aktuelnih, neko vreme neće moći da se bavi tim sportom.

Kako je objavio njegov PSŽ, Hansen boluje od ozbiljne bolesti zbog kojeg šest meseci neće moći da igra.

Legendarnom Dancu je dijagnostifikovana upala vene ali i plućna embolija zbog čega će ekspresno biti podvrgnut terapiji antikoagulansima, a klub je zbog ozbiljnosti bolesni morao da napomene da je Hansen u ovom trenutku van životne opasnosti.

Levi bek je prošle nedelje imao operaciju kolena u Danskoj koja je prošla uspešno. Procene su tada govorile da će biti na terenu za četiri do šest nedelja, međutim nove dijagnoze sprečavaju tako nešto.

Mikel Hansen sa reprezentacijom Danske ima osvojene Olimpijske igre, po dva zlata i srebra na Svetskim prvenstvima, kao i po jedno osvojeno zlato i srebro na Evropskim prvenstvima.

U karijeru je igrao za danski GOG, Barselonu i potom PSŽ gde igra od 2012. godine.

Osvajao je i brojna individualna priznanja, a jedino što mu zaista fali jeste trofej Lige šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track