KRALJICA SRPSKE ATLETIKE! Riznica medalja Ivane Vulete: Od BRONZE u Moskvi, do KRUNISANJA u Beogradu (FOTO)
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

ATLETIKA

KRALJICA SRPSKE ATLETIKE! Riznica medalja Ivane Vulete: Od BRONZE u Moskvi, do KRUNISANJA u Beogradu (FOTO)

Ostali sportovi -

Ivana Vuleta osvajanjem još jednog svetskog zlata još jednom je potvrdila klasu i svoje ime duboko urezala u istoriju srpske kraljice sportova.

Još kao juniorka, skromno i nenametljivo, Ivana se sa takmičenja vraćala sa medaljama, a tokom više od decenije duge karijere, pa sve do sada zasijalo je 12 odličja sa najvećih planetarnih takmičenja, od toga čak šest - zlatnih!

Atletika, Ivana Spanovic, Oi 2012
foto: Dado Đilas

Ova simpatična Zrenjaninka pažnju cele planete skrenula je 2013. godine u Moskvi kada se na SP okitila bronzom.

Godine posle toga bile su prava berba odličja - 2014. je bila plodonosna, na SP u dvorani u Sopotu zauzela je treće mesto, a na EP u Cirihu iste godine otišla korak dalje - zasijalo je srebro.

Ivana Španović, OI, Rio 2016, Bronza
foto: Dado Đilas

Godine 2015. osvojila je bronzu na SP u Pragu, a potom je došlo i prvo, reklo bi se dugo čekano zlato. Na najvišem pobedničkom postolju popela se na EP u dvorani u Pragu.

Ivana Španović
foto: Dado Đilas

Nastavila je sjajnim uspesima i te 2016. Na EP u dvorani koje se održavalo u Portlandu osvojila je srebro, dok je na EP u Amsterdamu Stari kontinent još jednom zahvaljujući njoj slušao himnu Srbije. U svoju riznincu medalja uvrstila je i onu olimpijsku - iz Rija se vratila sa bronzom.

Beograd će 2017. pamiti po atletskom spektaklu i još jednom Ivaninom zlatu. Pred domaćom publikom na EP najbolja srpska atletičarka još jednom je obradovala svoju zemlju.

Đorđe Balašević, Tetovaže, Ivana Španović, Tattu, Stihovi
foto: Dado Đilas

Usledila je potpuna dominacije Ivane, nekada Španović, a danas Vulete, pa je na SP u dvorani 2018. osvojila zlato, dok je godinu dana kasnije na EP u dvorani u Glazgovu takođe zasijala najsjajnija medalja.

Pred domaćom publikom, na SP u dvorani u Beogradu, Ivana Vuleta odbranila je zlato.

Ivana Vuleta, Ivana Španović, Atletika, Svetsko Prvenstvo, Zlatna Medalja, Beogradska Arena
foto: Starsport, EPA

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track