NOVI BEOGRAD IGRA ZA PRVI TROFEJ U ISTORIJI KLUBA! Veliko finale, Jadran izaziva srpskog predstavnika!
Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

jadranska liga

NOVI BEOGRAD IGRA ZA PRVI TROFEJ U ISTORIJI KLUBA! Veliko finale, Jadran izaziva srpskog predstavnika!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda u finalu Jadranske lige igraju za prvi trofej od osnivanja kluba. Protivnik u borbi za titulu regionalnog šampiona biće im ekipa Jadrana iz Splita, a ovaj duel na programu je večeras od 20 sati i 30 minuta na bazenu „11. april“.

Novobeograđani su sa Splićanima ove sezone dva puta odmeravali snage i oba puta su zabeležili trijumf. Prvo su slavili u Ligi šampiona rezultatom 17:12, a nedavno su trijumfovali i u ligaškom delu regionalnog takmičenja sa 18:13.

Izabranici trenera Igora Milanovića su u polufinalu eliminisali branioca trofeja Radnički iz Kragujevca sa 12:8, i tako im se revanširali za poraz u finalu Kupa Srbije, dok je na putu do finala Jadran bio od Juga 18:16.

- Mislio sam da će nam protivnik u finalu biti Jug, ali nema tu prevelike razlike, jer su obe ekipe veoma kvalitetne- počinje priču prvotimac Novog Beograda i naš istaknuti reprezentativac Nikola Jakšić i dodaje:

Novi Beograd
foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

- Igramo na našem bazenu i mislim da će sve zavisiti od nas. Ne bežimo od uloge favorita i ako budemo imali pristup kao u polufinalnom meču sa Radničkim mislim da je sve u našim rukama. U duelu sa Kragujevčanima apsolutno zasluženo smo slavili. Imali smo i određenih propusta, ali nadam se da smo iz tih gešaka izvukli pouke. Drago mi je da smo posle poraza od Ferencvaroša u Ligi šampiona podigli nivo naše igre i uveren sam da će to u finalu biti još bolje. Silno želimo da zabeležimo pobedu protiv Splićana i osvojimo Jadransku ligu – konstatovao je Jakšić.

Jedan od ključnih momenata polufinalnog duela sa Radničkim bio je gol grčkog reprezentativca Angelosa Valohopulosa uz zvuk sirene za istek treće četvrtine kojim je Novi Beograd stekao gol prednosti i dobio neophodnu sigurnost u poslednjoj deonici. I Vlahopulos nije krio optimizam pred finale sa Jadranom:

- Utakmice u kojima se odlučuje o trofeju su samo po sebi teško. To je finale i nema popravnog. Moramo da budemo maksimalno pripremljeni, pre svega psihički i da tokom čitave utakmice zadržimo visok nivo koncentracije – rekao je Vlahopulos i potom istakao:

- Igrali smo već dva puta sa njima. Dobro ih poznajemo i jasno nam je šta je potrebno da uradimo kako bismo došli do pobede. Veoma smo motivisini da osvojimo trofej – zaključio je Vlahopulos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track