PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO RVAČU ARSLANU NA OSVOJENOJ BRONZI: Srbija je opet među najboljima, zahvaljujući našem sjajnom Aliju!
Foto: Rvački savez Srbije

evropsko prvenstvo

PREDSEDNIK SRBIJE ČESTITAO RVAČU ARSLANU NA OSVOJENOJ BRONZI: Srbija je opet među najboljima, zahvaljujući našem sjajnom Aliju!

Ostali sportovi -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čestitao je rvaču Aliju Arslanu na osvojenoj evropskoj bronzi.

Arslan je osvojio bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Budimpešti. U čestitki predsednika Vučića se navodi:

"Srbija je opet među najboljima, zahvaljujući srčanosti, odličnoj borbi i upornosti našeg sjajnog Alija, koji je i u velikoj i jakoj konkurenciji pokazao izuzetno rvačko umeće. Bravo, Ali!"

Srpski reprezentativac u rvanju Ali Fejzolah Arsalan osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti u kategoriji do 72 kilograma grčko-rimskim stilom. Naši rvači tako su ostvarili veliki uspeh i nastavili kontinuitet osvajanja medalja, a ovo je ukupno bila 35 medalja za srpsko rvanje na velikim takmičenjima.

U borbi za treće mesto Arsalan je savladao Pavela Puklaveca iz Hrvatske sa 4:1. Na putu do odličja, Arsalan je u osmini finala pobedio Turčina Čengiza Arslana sa 9:0, u četvrtfinalu je izgubio od Mađara Roberta Atile Friča sa 5:4, da bi u repasažu bio bolji od Mike Peteri Peltokangasa sa 10:0.

Malo je nedostajalo da se naši rvači iz Mađarske vrate sa još trofeja. Ana Fabijan je u konkurenciji dama slobodnim stilom zbog povrede bila primorana da preda meč za bronzu, dok je u Sebastijan Nađ poražen u meču za treće msto Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track