REGIONALNA LIGA ZAVRŠENA TRIJUMFOM NOVOG BEOGRADA! Igor Milanović: Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe
Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Vaterpolo spektakl

REGIONALNA LIGA ZAVRŠENA TRIJUMFOM NOVOG BEOGRADA! Igor Milanović: Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe

Ostali sportovi -

Dva dana vaterpolo spektakla na bazenu „11. april“ okončana su velikim trijumfom Novog Beograda na Fajnal-foru Jadranske lige.

Novobeograđani su stigli do prvog trofeja od osnivanja kluba i to apsolutno zasluženo. Bili su prvoplasirani tim na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja sa 10 pobeda, jednim remijem i samo jednim porazom, da bi potom u polufinalu savladali Radnički 12:8 pa u finalu i splitski Jadran sa 14:11.

Novi Beograd se tako Kragujevčanima revanširao za poraz u finalu Kupa Srbije, a Splićani su savladani i treći put ove sezone iz isto toliko mečeva.

- Presrećan sam što mi je Bog dao priliku da budem deo ove ekipe – uzbuđeno je posle velikog trijumfa u finalu pričao trener Novog Beograda Igor Milanović i potom dodao:

- Želim da se zahvalim upravi koja nam je obezbedila sjajne uslove. Direktor kluba Đorđe Pejčić i sportski direktor Slobodan Soro bili su svaki dan sa nama. Hvala i mojim pomićnicima Aci Bakiću i Đorđu Filipoviću koji su mi mnogo pomogli, a na kraju, kao dezert, zahvaljujem svojim igračima. Ovo nije bilo lako osvojiti. Ne želim da pričam o povredama i problemima koje smo imali. Od srca čestitam momcima koji su sve ovo izneli – konstatovao je Milanović.

Duško Pijetlović proglašen je za najboljeg igrača turnira. Sjajni centar je u finalu postigao dva gola i još jednom dokazao svoju klasu:

- Činjenica je da smo mi kvalitetnija ekipa od Jadrana, ali svako finale nosi određenu težinu i odgovornost. Najbitnije je da smo mi drugu utakmicu zaredom odbranu odigrali kako treba što nam daje neku sigurnost za budućnost, jer nam tek slede ozbiljni dueli u Ligi šampiona i u plej-ofu Superlige Srbije. U domaćem prvenstvu će sigurno biti velika tenzija, igraće se na tri dobijene utakmice i biće mnogo veći napor – konstatovao je Pijetlović i na kraju poručio:

- Drago mi je što je klub osvojio prvi trofej u istoriji i što sam deo tog tima. Čestitam momcima na velikom uspehu i nadam se da će ovaj Novi Beograd osvojiti još mnogo trofeja u budućnosti.

Kapiten tima, Dušan Mandić bio je presreća zbog osvajanja šampionske titule:

- Prezadovoljni smo ovim trofejom. Ovo je prvi klupski pehar tako da smo se upisali u istoriju. Ovaj uspeh je delo i Vladimira Vujasinovića i Dejana Jovovića, kao i Igora Milanovića. Ovo nam je trebalo, imali smo kiks u Кupu, tako da smo se sad afirmisali kako treba. Proslavićemo ovaj istorijski uspeh kako dolikuje – zaključio je Mandić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track