DELIJE DONELE DEVET GODINA ČEKANU TITULU: Odbojkašice Zvezde na krilima navijača došle do dugo čekanog trofeja!
Foto: Kurir sport

faktor x

DELIJE DONELE DEVET GODINA ČEKANU TITULU: Odbojkašice Zvezde na krilima navijača došle do dugo čekanog trofeja!

Ostali sportovi -

Crveno-bele uz verne simpatizere vratile pehar prvaka Srbije na Marakanu

Odbojkašice Crvene zvezde nove su šampionke Srbije! Posle devet godina, titula je vraćena na Marakanu.

Delije, navijači
foto: Beta/Branislav Božić

U uzbudljivoj finalnoj seriji sa 3:2, crveno-bele su bile bolje od ekipe Uba na njenom terenu. Slavile su rezultatom 3:0 (25:17, 25:19, 25:13). Crveno-bele su do titule predvodile tehničarka i kapiten Bojana Drča, korektorka Dajana Bošković, te Jelena Lazić i Isidora Rodić.

crvena zvezda odbojka
foto: OSS

Zanimljiva je bila finalna serija. Crvena zvezda je povela 1:0, a onda je Ub okrenuo na 2:1. Igrala se četvrta utakmica u Beogradu, kada su Delije došle da budu podrška. I to je čini se bio ključ finala. Tu su bili onaj "faktor X" koji je prelomio tu utakmicu, a čini se i celu seriju.Na poslednja dva susreta nosili su pesmom i navijanjem devojke do pobeda i dugo čekane titule.

crvena zvezda odbojka
foto: OSS

Kada su u Ubu Delije napunile tribinu, nije bilo sumnje da će biti dodatna snaga devojkama u pohodu na trofej. Crveno-bele su igrale kao u transu čitav meč, a Delije nisu stale sa pesmom i navijanjem.

crvena zvezda odbojka
foto: OSS

Titulu i Kup Srbije za sezonu 2021/2022 za Crvenu zvezdu osvojile su: Bojana Drča, Ana Živojinović, Dajana Bošković, Božica Marković, Jelena Lazić, Tijana Milojević, Nevena Sajić, Milica Milunović, Tara Taubner, Mila Ðorđević, Anja Ašonja, Andrea Tomović, Aleksandra Janjić, Jelena Delić, Kristina Stanković i Isidora Rodić.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track