OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA ZBOG PUTINA PLIVALA U "KRVI": Šokantan video obišao planetu i izazvao brojne reakcije! (VIDEO)
Foto: Printscreen

šok scena

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA ZBOG PUTINA PLIVALA U "KRVI": Šokantan video obišao planetu i izazvao brojne reakcije! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Bivša olimpijska šampionka, Litvanka Ruta Meluitite, izvela je šokantan performans kako bi skrenula pažnju na stradanje Ukrajinaca tokom ruske agresije.

Ruta je plivala u ribnjaku koji se nalazi ispred ruske ambasade u Viljnusu. Voda je bila obojena crvenom bojom, koja simboliše krv Ukrajinaca.

Poznata plivačica objavila je snimak na svom Tviter nalogu uz sledeću poruku:

"Putine, Hag te čeka."

"Važno je da ne budete otupljeni jezivim slikama masovnih ubistava Ukrajinaca i njihovog bola. Naizgled beskrajne strahote koje je Rusija nametnula ukrajinskoj zemlji ne smeju postati norma. S obzirom da se zemlje poput Nemačke ne pojačavaju i ne uvode odgovarajuće sankcije agresoru – biranje novca umesto ljudi otežava nadu. Zato je ključno da nastavimo da delujemo – da širimo istinite informacije, volontiramo, protestujemo, doniramo i vršimo pritisak na naše vlade da nešto urade", poručila je Meluitite.

Podsetimo, Ruta je svetska rekorderka u disciplini 100 metara prsno. Sa samo 15 godina osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2021. godine sa vremenom 1:05.47. Ona je prva i jedina plivačica u istoriji koja je barem jednom osvojila sva juniorska i seniorska prvenstva u plivanju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track