SKANDAL POTRESA SPORT, TAJSON FJURI POVEZAN S ORGANIZOVANIM KRIMINALOM Šokantna vest! Čuveni bokser blizak ozloglašenom klanu
Foto: Profimedia

šokantne informacije

SKANDAL POTRESA SPORT, TAJSON FJURI POVEZAN S ORGANIZOVANIM KRIMINALOM Šokantna vest! Čuveni bokser blizak ozloglašenom klanu

Ostali sportovi -

Svet sporta potresla je skandalozna vest iz Engleske.

Čuveni britanski bokser, svetski prvak u teškoj kategoriji, Tajson Fjuri, povezan je sa ozloglašenim Kinahan klanom.

U pitanju je klan iz Irske na čijem je čelu Danijel Kinahan koji je radio kao Fjurijev savetnik.

Kinahan klan je nastao tokom 90ih godina i trenutno deluje u Dubaiju, Irskoj, Velikoj Britaniji i Španiji, bave se prodajom droge i pranjem novca, a u povezivan je u prošlosti i sa ubistvima, prenosi "BBC".

Dru Haris, komesar irske policije, pozdravio je sankcije koje su uvedene protiv članova bande i upozorio ih je da se ne mogu zauvek sakrivati od pravde.

Sankcije su uvedene protiv Danijela Kinahana koji je označen kao vođa klana, Danijelovog oca Kristofera Seniora, osuđivanog dilera droge i Danijelovog brata Kristofera Juniora.

Američka agencija za borbu protiv droga ponudila je nagradu u visini do čak 5.000.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja nekoga od trojice Kinahana.

Danijel Kinahan je dobro poznat u bokserskom svetu. On se vodi kao jedan od osnivača MTK Global agencije koja predstavlja veliki broj vrhunskih boksera među kojima je i Tajson Fjuri.

Danijel je rekao da je završio sa obavezama u agenciji 2017. godine, međutim mediji širom sveta podsećaju na izjavu Fjurija iz 2020. godine kada se zahvalio prijatelju za organizaciju velike borbe sa tadašnjim šampionom Entonijom Džošuom.

Čitav slučaj postaje kontroverzniji ako se zna da je u februaru 2022. godine popularni "kralj cigana" viđen u Dubaiju sa optuženim kriminalcem.

Kinahan (sa naočarima) i Fjuri (skroz desno)
Kinahan (sa naočarima) i Fjuri (skroz desno)foto: Twitter/Printscreen

Lepe reči o vođi kartela imao je i Džoš Tejlor, svetski šampion iz Škotske koji je poručio da je Danijel sjajan savetodavaoc koji čini sjajne stvari za boks.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track