ON JE PUTINOV ČOVEK OD POVERENJA I MUŽ OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE! Peskov ima ćerkicu, kojoj predviđaju veliku karijeru! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

porodično

ON JE PUTINOV ČOVEK OD POVERENJA I MUŽ OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE! Peskov ima ćerkicu, kojoj predviđaju veliku karijeru! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Mala Nadežda Peskova jedna je od najtalentovanijih klizačica u Rusiji

Dimitrij Peskov, portparol Kremlja, u žiži je interesovanja javnosti poslednjih meseci zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini. Ujedno veliki je zaljubljenik u sport, posebno umetničko klizanje.

Dimitrij Peskov, Vladimir Putin
foto: Profimedia

A, kako i ne bi bio, kada je Dimitrij Peskov oženjen bivšom olimpijskom šampionkom u umetničkom klizanju Tatjanom Navkom. Njih dvoje imaju osmogodišnju ćerkicu Nadeždu koja je jedna od najtalentovanijih mladih klizačica u Rusiji i kojoj treneri predviđaju karijeru poput njene majke. Tatjana Navka postala je olimpijska šampionka 20. februara 2006. godine na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu u paru sa klizačem Romanom Kostomarovim. Njih dvoje su kao klizački par bili svetski prvaci 2004. i 2005. godine, te evropski šampioni istih godina predstavljajući Rusiju. Iz ranijeg braka sa klizačem Aleksandrom Žulinom, Tatjana Navka ima odraslu ćerku Sašu.

Dimitrij Peskov, Tatjana Navka
foto: Printskrin/Instagram

Mala Nadežda prvi put je pobedila na nekom takmičenju kada je imala četiri godine, piše ruski portal Sport 24.

- Ja nisam ta koji trenira ćerkicu. Prvo, ona me ne sluša. Za sada uživa dok kliza, videćemo kako će to kasnije da ide. Ona uživa sa mnom, ja sam njoj pre svega majka. Nisam za posao trenera, jer nemam toliko živaca da bih radila sa mališanima - rekla je Tatjana Navka koja je rođena u gradu Dnjepropetrovsku u Ukrajini.

Sama Navka kaže da je na jednom takmičenju imala problema sa sudijama, jer je njena ćerkica, iako mala osetila breme koje nosi prezime njene majke, ali i oca. Mala Nadežda je prema ocenama novinara klizala perfektno, ali je na opšte iznenađenje umesto prvog, zauzela treće mesto. Ocene nisu bile poštene. To je naljutilo Tatjanu.

- Odgovor sudija na moje pitanje zašto je takva procena, šta treba poboljšati ili eventualno dodati, dovela je sve nas, posebno mene u ćorsokak. Nije im se dopala haljina, a muzika je, po njihovom mišljenju, PR za moju novu emisiju - prisetila se Navka.

O tome kako se danas radi sa malom decom u umetničkom klizanju Tatjana Navka kaže:

- Treneri žele sve da promene. A ja sam protiv toga! Bude mi žao njihovog rada, vremena, truda, ideja i vizije! Moje dete to radi od srca, sa entuzijazmom i interesovanjem, jer voli! Da, ona želi da bude kao njena majka, kao Alina Zagitova, i ne razumem zašto je to problem! Šta je loše u tome što uzima primer nekoga ko je bio olimpijski šampion?! Kako mogu tako nešto da rade deci - začudila se Navka.

Dve nedelje kasnije, Nadežda je ponovo učestvovala na turniru u Litkarinu. Skoro isti ljudi su sedeli u sudijskom panelu kao prvi put, ali ovog puta ocene su bile bolje. Rezultat je bila pobeda.

Pored umetničkog klizanja, mala Nadežda Peskova voli da se igra sa lutkama, gleda crtane filmove, jede slatkiše, ide u školu i na ples. Takođe svira klavir, uči strane jezike i peva na kineskom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track