SRBI SUTRA BIJU LJUTU BITKU: Rukometaši u Kragujevcu protiv Slovenije, ulog je plasman na SVETSKO PRVENSTVO
Foto: RSS

svi ko jedan

SRBI SUTRA BIJU LJUTU BITKU: Rukometaši u Kragujevcu protiv Slovenije, ulog je plasman na SVETSKO PRVENSTVO

Ostali sportovi -

Selektor Toni Đerona veruje u ukupan trijumf i plasman u Švedsku i Poljsku

Srpski rukometaši sutra (18.00, RTS) igraju protiv Slovenije, revanš utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će početkom sledeće godine biti održano u Švedskoj i Poljskoj.

Srbi su u sredu savladali Slovence rezultatom 34:31 u Celju i sa plus tri dočekuju velikog rivala u Kragujevcu. Dvorana "Jezero" biće dupke puna, a publika će napraviti sjajnu atmosferu za selektora Tonija Đeronu i igrače.

Toni Đerona
foto: RSS

- Kao što sam istakao posle prvog meča, dobro je što smo ostvarili pobedu u Celju, ali napravili bismo grešku ako bismo pomislili da smo se tom pobedom kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas još jedan meč kome moramo da pristupimo na isti način na koji smo pristupili u Celju. Ja uopšte ne razmišljam o rezultatu postignutom u prvoj utakmici. Najvažnije je da smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i jedina prednost koju ćemo imati sada je prednost naše publike. Slovenija je ekipa s velikim brojem iskusnih igrača i očekujem da ćemo morati da igramo na istom nivou ako želimo da idemo na Svetsko prvenstvo - rekao je španski trener na kormilu srpske rukometne selekcije.

Nemanja Ilić
foto: RSS

Kapiten srpske rukometne reprezentacije Nemanja Ilić veruje u sebe i svoje saigrače.

- Očekujemo još teži meč u Kragujevcu. Verujemo u sebe, uspeli smo da pobedimo u Celju, ali smo taj meč već zaboravili u svlačionici. Čestitali smo jedni drugima, ali sada smo svi fokusirani na revanš. Igraćemo kao da nemamo tri gola prednosti. Želimo da pobedimo i na našem terenu. Značiće nam podrška publike. Sećam se kada sam igrao protiv Radničkog u Kragujevcu. Uvek je bila dobra atmosfera. Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za ovu reprezentaciju u poslednjih nekoliko godina - istakao je Ilić.

Lazar Kukić
foto: RSS

Srednji bek Srbije Lazar Kukić uz Petra Đorđića bio je jedan od najboljih u redovima Orlova u prvom meču protiv Slovenije u Celju.

- Utakmica u Celju je bila samo prvo poluvreme. Verujemo u podršku navijača u revanšu. Odlično smo odigrali u Celju, dokazali da možemo da igramo sa najboljim selekcijama na svetu. Krasi nas zajedništvo, verujemo da ćemo opet da pobedimo i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Sigurno će Slovenci da bude motivisaniji, neće sigurno doći da se predaju. Biće teže u revanšu. Moramo da zaboravimo prvi meč i da se spremimo - jasan je Kukić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track