NAPADNUTA ŽENA BOKSERA NA BEOGRADSKOM HIPODROMU! Završila u bolnici, sve češći NASILNI SUKOBI među brojnim školama jahanja

KURIR saznaje

NAPADNUTA ŽENA BOKSERA NA BEOGRADSKOM HIPODROMU! Završila u bolnici, sve češći NASILNI SUKOBI među brojnim školama jahanja

Ostali sportovi -

Kako Kurir saznaje, u četvrtak u prepodnevnim časovima na Beogradskom hipodromu napadnuta je Marija Đurđević, koja ima svoje konje. Inače, Marija je supruga poznatog boksera Crvene zvezde Nemanje Gavrilovića, šestostrukog državnog prvaka i osvajača Beogradskog pobednika.

Kako se nezvanično saznaje, Mariju je navodno napao M. J., instruktor iz druge škole jahanja "Nika", inače sin nekada poznatog džokeja, a sada trenera u najvećoj privatnoj ergeli na zapadnom Balkanu u Surčinu. Marija je zbog povreda morala da zatraži lekarsku pomoć u bolnici, a policija je obavila uviđaj.

Marija Gavrilović
foto: Privatna Arhiva

U poslednje vreme dugo se govori o sve češćim sukobima između mnogobrojnih škola jahanja na hipodromu kraj Careve ćuprije, koji su neretko i veoma nasilni. Neke od tih škola, koje niču kao pečurke posle kiše, nisu nigde ni registrovane.

Krajem prošle godine tokom galopskog treninga na Beogradskom hipodromu, sa svog dvogodog ždrepca je pala Sanja Dabović, licencirani instruktor jahanja i operativni trener u konjičkom sportu za FEI i olimpijske discipline. Sanja je veoma stručna osoba, koja je završila Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu. Sa galopera je pala, zbog puvcanja kolana, kao radni džokej kod iskusnog i dokazanog trenera Vladimira Koja i tom prilikom je polomila vilicu. Uspešno se oporavila, ali joj još uvek nije dozvoljeno da ponovo jaše, mada je trenutno veoma aktivna u svojoj školi jahanja "Bela griva".

Incidenti na Beogradskom hipodromu su sve učestaliji, umesto da svi ljubitelji konjičkog sporta, kao u celom ozbiljnom svetu, na takvim mestima uživaju. Hipodromi treba da budu svojevrsne "oaze mira", ali na najstarijem sportskom objektu u Beogradu to nažalost nije slučaj.

- Ništa nisam čuo, niti video, iako sam bio na hipodromu. Ne znam zaista o čemu se radi - bio je zatečen pozivom Kurira, u četvrtak u večernjim časovima, direktor Beogradskog hipodroma Veljko Rosić.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track