PEROVIĆ NAJBOLJI STRANI DŽOKEJ U ISTORIJI KOREJE! ZABELEŽIO 348. POBEDU: Mešetović jaši Gintera u Budimpešti, Liška na Orhanu!
Foto: Privatna Arhiva

konjički sport

PEROVIĆ NAJBOLJI STRANI DŽOKEJ U ISTORIJI KOREJE! ZABELEŽIO 348. POBEDU: Mešetović jaši Gintera u Budimpešti, Liška na Orhanu!

Ostali sportovi -

Na poprilično sumornoj domaćoj sceni u nedelju kasačke trke u Srbobranu i galopske u Sremskoj Mitrovici

Najbolji džokej u istoriji Srbije Đorđe Perović (40), ostvario je 348. pobedu u karijeri u Južnoj Koreji. Sa ovim trijumfom, ovaj rođeni Kragujevčanin koji živi nadomak Beogradskog hipodroma, postao je stranac sa najviše pobeda u istoriji Koreje!

Đorđe Perović
foto: Facebook

Našem asu u sedlu je bilo potrebno hiljadu jahanja manje od dosadašnjeg šampiona, velikog džokeja iz Japana Ikijasua Kurakane, tako da ovaj Perovićev rezultat deluje zaista impresivno. Povodom velikog podviga na Dalekom istoku, Đorđe Perović je na svom Fejsbuk profilu napisao:

- Hvala mom timu,mojoj porodici i svim ljudima koji me vole i poštuju moj rad!

Ove nedelje, neki poznati vlasnici galopera iz regiona zapadnog Balkana, koji su sreću potražili u zemljama Evropske unije u najbližem i bliskom okruženju, imaće nekoliko aduta, pre svega u Budimpešti. Na hipodromu "Kinčem park" predstoji prvi galopski klasik za trogoda grla.

Glavna nedeljna, grup 2 trka "Nemzeti dij" (1600 m, trava, 4 miliona forinti), zapravo je mađarski "trajal stejks". Dva grla imaće štala Intergaj iz Bijeljine, čiji je prvi čovek Aleksandar Jovanović. U pitanju su njihov trenutno najveći adut i "prva zvezda" Prezident (džokej i trener Bugarin Stanislav Georgijev), već opravdao ulogu velikog favorita u Bratislavi, kao i Ginter (treći u Bratislavi), koji je u treningu kod nezaobilaznog Gabora Maronke, a ovaj put će ga jahati naš poznati džokej sa internacionalnim iskustvom Goran Mešetović.

Orhan
foto: Facebook

Za štalu Rahima Etemovića iz Novog Pazara, startovaće izvrsni Orhan, koji takođe ima pobedu u Bratislavi. U treningu je kod traženog Mađara Šandora Kovača, a u sedlu će biti Čeh David Liška. Svog konja u trci imaće i srpski trener Dejan Davidović, već dugo prisutan u glavnom gradu Mađarske, a u pitanju je Ejkirali koga će jahati Tamaš Nađi. Upisano je 14 konja (12 ždrebaca i dve omice), od kojih su čak četiri u treningu kod Kovača, a tri kod Maronke.

Na poprilično sumornoj domaćoj sceni, u nedelju su na programu galopske trke u Sremskoj Mitrovici i kasačke u Srbobranu. U Sremskoj Mitrovici u antička vremena je postojao čuveni hipodrom u tadašnjem Sirmijumu, a sada trke konja u ovom gradu u Sremu priređuje Nebojša Ivić, navodni saradnik predsednika Srpskog galopskog saveza Andrije Jovićevića. Pojava mladih i sposobnih ljudi u srpskom galopu, poput Ivića, daje nadu da su mogući bolji dani za "kraljevski sport" u Srbiji. Početak je u 15 časova (pet trka, upisana 34 galopera).

U Srbobranu će glavni domaćin biti bivši predsednik Udruženja za kasački sport Srbije Željko Vujanović, a početak je u 14.30 časova. Na programu je ukupno devet trka, a upisano je čak 91 grlo. Biće održano i državno prvenstvo za grla od pet godina starosti (2100m, autostart).

Odbegli konj kod braće Vasić

Nedavna posve neobična scena sa Banovog brda, sa odbeglim konjem, koji se otrgao kontroli i projurio putem u blizini hipodroma, izazvala je veliku pažnju i brojne komentare na Čukarici! Konj je istog dana uhvaćen i vraćen u štalu, a pre nego što je pobegao na ulicu, kako se saznaje, navodno je sa njega pala Manu Krdžić!

Brzo se pročulo da je konj u školi jahanja kod trenera Branislava Vasića, čiji je rođeni brat Mihajlo jedini ovlašćeni zastupnik BRC-a, famoznog sportskog udruženja registrovanog u APR-u, koje organizuje galopske trke na hipodromu kraj Careve ćuprije. Međutim, neki konjari i dalje tvrde da je odbegli konj zapravo bio galoper u treningu, što je Mihajlo Vasić kategorički demantovao.

Konjičko društvo iz Požarevca proslavilo Đurđevdan

Članovi Konjičkog društva "Knez Mihailo" iz Požarevca, proslavili su krsnu slavu Đurđevdan na gradskom hipodromu. Svečani čin rezanja slavskog kolača obavio je sveštenik Nikolaj Tilica. Ovogodišnji kolačar je bio Vojin Mirković, Ljubičevski vitez iz 1994, koji je ugostio i legendarnog konjara iz Kasidola Ljubisava Bisu Kostića, koji je veoma vitalan, iako je ušao u 89. godinu.

Ljubisav Bisa Kostić
foto: Olivera Mladenović

Aleksandar Milenković, direktor KD „Knez Mihailo“, podsetio je na istoriju društva dugu 130 godina. Tim povodom je dodeljena zlatna plaketa gradu Požarevcu, kao i jubilarne plakete nekadašnjim, sadašnjim i počasnim članovima društva i preduzećima koja pomažu njegovo uspešno funkcionisanje.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track