SRPKINJE SPREMNE DA IZBOKSUJU MEDALJE: Počelo svetsko prvenstvo u boksu za dame!
Foto: BSS

istanbul

SRPKINJE SPREMNE DA IZBOKSUJU MEDALJE: Počelo svetsko prvenstvo u boksu za dame!

Ostali sportovi -

Vreme je za dame i njihovo umeće u magičnom četvorouglu. Svetsko prvenstvo u konkurenciji bokserki u olimpijskom boksu sa prvim mečevima startovalo je sinoć u Istanbulu.

Na ovom najvažnijem takmičenju za dame nastupiće 310 bokserki iz 73 zemlje sveta, grb Srbije braniće šest bokserki u isto toliko različitih težinskih kategorija.

Kao i na Svetskom prvenstvu u boksu za muškarce održanom u Beogradu 2021, tako i na ženskom prvi put u istoriji boksa osvajačima medalja slediće vredne novčane nagrade: prvo mesto 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze u svakoj težinskoj kategoriji 25.000 dolara.

1 / 4 Foto: BSS

Danas u šampionatu sveta nastupa Snežana Šiljković u kategoriji do 48 kilograma. Njena protivnica biće predstavnica Južne Afrike Dila Vujolvedu.

Trećeg dana takmičenja, 12. maja, u hali Bašakšehir u ring izlaze četiri reprezentativke Srbije - Nina Radovanović protiv Kang Su Hi (Južna Koreja), Jelena Zekić protiv Kristin Kruvelje (Francuska), Natalija Šadrina protiv Jeondži Oh (Južna Koreja) i Milena Matović protiv Stefani Akvino (Portoriko).

Šesta srpska vedeta u Istanbulu Jelena Janićijević u prvom kolu je slobodna

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track