SAJAM SPORTA U PANČEVU Više od 2.000 dece se oprobalo u raznim sportovima! Bitević: Ovde su budući šampioni!
Foto: SSS

SJAJNO

SAJAM SPORTA U PANČEVU Više od 2.000 dece se oprobalo u raznim sportovima! Bitević: Ovde su budući šampioni!

Ostali sportovi -

Sajam sporta 2022. održan je na platou ispred Gradske uprave Pančeva. Sportski savez Pančevo i Savez za predškolski sport, uz partnerstvo Saveza za školski sport Pančeva i grada, organizovali su ovu lepu celodnevnu manifestaciju.

Prezadovoljni smo jer su deca uživala. Ona su budućnost Pančeva i budućnost Srbije. Mogli su da se oprobaju u velikom broju sportova, ali i da se upoznaju sa Sportskom jedinicom MUP Srbije. Veliku zahvalnost dugujemo i našim gostima, pomoćniku ministra unutrašnjih poslova Vladimiru Iliću, predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku, kao i našem domaćinu gadonačelnik Aleksandru Stevanoviću. Karate šampionka Andrea Stojadinov, naša Pančevka, privukla je veliku pažnju mališana. Utisci su sjajni, a posle ovog dana znam da ćemo imati puno novih mališana koji će već od sutra da treniraju sportove koji su im se svideli”, poručio je Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Srbije, inače najtrofejniji karatista Srbije u istoriji muškog karatea.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Bitević je na samom startu Sajma sporta pozdravio goste i prisutne i kako je rekao, želi sve da uvede u magični svet sporta. Posle njega prisutne su pozdravili pomoćnik ministra Ilić i gradonačelnik Pančeva Stevanović.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Prikazali smo i pokazali više od 30 sportova, koji žive i rade u Pančevu. Svaki sport je imao svoj štand i malo borilište za demonstraciju. U pravilnim vremenskim razmacima stizala su deca iz svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančevo. Posetili su nas i mališani iz svih predškolskih ustanova iz našeg grada. Deca su se na svakom štandu zadržavala probala svaki sport. Koliko su ovi sajmovi dobri da se deca upoznaju sa sportom toliko su dobri i za naše klubove koji nakon ovakvih događaja značajno uvećaju svoje članstvo. Mnogi od 15.000 registrovanih sportista koliko ih ima u Pančevu su svoj prvi kontakt sa sportom ostvarili baš na ovakvim sajmovima sporta”, poručio je Bitević.

Sportski savez Srbije
foto: SSS

Organizatori su saopštili da su prezadovoljni kako je sve proteklo i da su imali 2.223 dece koja su uživala u raznim sportovima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track