POČINJE GRADNJA I ATLETSKOG STADIONA: Loznica i po infrastrukturnim objektima postaje sportski grad
Foto: T. Ilić

POČINJE GRADNJA I ATLETSKOG STADIONA: Loznica i po infrastrukturnim objektima postaje sportski grad

Ostali sportovi -

Za nekoliko nedelja trebalo bi da počne prva faza izgradnje atletskog stadiona u Loznici za koju je izabran izvođač radova.

To je saopštio gradonačelnik Vidoje Petrović na jučerašnjem prijemu za igrače KMF Loznica grad, osvajače Kupa Srbije u futsalu.

Prema Petrovićevim rečima, Loznica će njegovom izgradnjom postati jedini grad u zapadnoj Srbiji koji ima atletski stadion čime će biti nastavljen razvoj sportske infrastrukture. On je podsetio da je izabran izvođač radova i za izgradnju sportske sale u Jadranskoj Lešnici, a za dve, tri nedelje očekuje se raspisivanje i tendera za izgradnju fiskulturne sale za Gimnaziju "Vuk Karadžić".

Loznica, Vidoje Petrović, atletski stadion
foto: T. Ilić

Sport se podjednako razvija i u ruralnim delovima Loznice pa je na poslednjoj sednici Gradskog veća odlučeno da nešto manje od deset miliona dinara bude izdvojeno za izgradnju fudbalskog igrališta u Tršiću koji ima klub, ali ne i igralište. Petrović je izjavio i da je "realno" da se za tri godine krene i sa izgradnjom zatvorenog bazena u Loznici.

Podsetimo u junu pretprošle godine Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza (SAS), je u gradskoj upravi uručio gradonačelniku Petroviću projekat budućeg atletskog stadiona. To je poklon SAS-a Loznici koja dobija atletski stadion po svim standardima za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja, a cilj je da dobije sertifikat svetske atletike i samim tim se kvalifikuje da može, pored nacionalnih šampionata, biti i domaćin međunarodnih atletskih mitinga, kazao je tada Branković. Tada je saopšteno da će objekat biti rađen u tri faze, a njegova vrednost, bez tribina, je oko stotinak miliona dinara.

U Loznici je, inače, u toku gradnja Gradskog fudbalskog stadiona po UEFA-4 standardima koji treba da bude završen u februaru naredne godine. Na Lagatoru se već nalazi istoimena sportska hala za dvoranske sportove, pored nje je otvoreno kupalište, dečji i veliki bazen, kao i park sa trim stazama, teretanom na otvorenom i igralištem za mali fudbal, odbojku i rukomet. Kada bude urađen atletski stadion i zatvoreni bazen Loznica će biti grad koji na malom prostoru ima svu neophodnu sportsku infrastrukturu za profesionalano i rekreativno bavljenje sportom i odlične, kao retko gde, uslove za pripreme sportskih ekipa iz svih sportskih disciplina.

T. Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track