KOREJA SE POKLONILA PEROVIĆU: Pogledajte kako je 40.000 gledalaca u Seulu ovacijama pozdravilo najboljeg džokeja Srbije! (VIDEO)
Foto: Korea Racing Authority - KRA

KONJIČKI SPORT

KOREJA SE POKLONILA PEROVIĆU: Pogledajte kako je 40.000 gledalaca u Seulu ovacijama pozdravilo najboljeg džokeja Srbije! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Drugi Kragujevčanin Miloš Milojević Struja, miljenik beogradske publike, tvrdi da ga je sudija Predrag Savić iz Šapca kaznio "na pravdi Boga" sa nedelju dana zabrane jahanja!

Drugi trijumf najboljeg džokeja u istoriji Srbije Đorđa Perovića u Korejskom derbiju, i dalje je glavna sportska tema u Južnoj Koreji, koja ove godine slavi značajan jubilej – 100 godina organizovanih konjskih trka. Za razliku od Srbije, u Koreji postoji izuzetno uređen i kompjuterizovan totalizator sistem za klađenje, gde se obrće ogroman novac, pa otuda i izuzetno visok nagradni fond u tamošnjem 25. derbiju (trči se na pesku, na levo, 1800 m), od 800 miliona korejskih vona (oko 600.000 evra). Hipodrom u Seulu je otvoren 1989. godine, posle Olimpijskih igara, a kapacitet je za oko 40.000 gledalaca!

Perović je pre dve godine slavio sa grlom Sejv d Vorld, a sada pred rekordnim brojem gledalaca na hipodromu u Seulu sa ždepcem Viner Star, koji nije bio među favoritima (kvota 20,4), pa svi koji su se kladili na njega imali su dodatni razlog za zadovoljstvo, jer su pored uživanja u pobedi, lepo i zaradili. Naravno bilo je presudno što je u sedlu bio srpski as Đorđe Perović, kome su Korejci zbog umeća i neustrašivosti dali nadimak – Balkanski vuk.

Inače, Perovićev matični hipodrom u Koreji je u Busanu, najvećem korejskom gradu posle Seula. On je od stranih džokeja apsolutni rekorder po broju pobeda, a trijumf u derbiju je bila 350. Mediji u Južnoj Koreji posebno apostrofiraju maestralno jahanje Perovića, koji je do veličanstvne pobede sa trogodišnjim Viner Starom u trci sa ukupno 15 ždrebaca, došao posle furioznog i uzbudljivog finiša, kada je sve rešeno u poslednjih 50 metara, a korejski komentatori u transu uzvikivali – Perović!

Miloš Milojević, hipodrom
foto: Nikola Anđić

Za razliku od Đorđa Perovića, drugi Kragujevčanin Miloš Milojević Struja, koji je postao miljenik beogradske publike, tvrdi da je nedavno kažnjen “na pravdi Boga” nedelju dana, a za sve je okrivio sudiju iz Šapca Predraga Savića. On je podneo molbu Srpskom galopskom savezu da se početak trajanja kazne pomeri, kako bi mogao da jaše na drugom trkačkom danu u Beogradu, ali na to niko nije reagovao u Sudiskog organizaciji, inače podeljenoj na dva dela!

- Podneo sam tužbu protiv Sudijskog kolegijuma na Uskršnjim trkama u Šapcu. Tražio sam da se ponovo odgledaju snimci, jer smatram da sam oštećen za najmanje dve pobede na prošlom trkačkom danu u Beogradu, gde mi je onemogućeno da se takmičim. Kao džokej nikada nikoga nisam omeo u trci, nikome nisam smetao. Ako nisam pomogao sigurno nikome nisam odmogao – rekao je Milojević.

U pomenutoj trci u Šapcu Milojević je jahao galopera Trampa Trlića, vlasništvo Živote Jovanovića iz Uba. Prigovor da ga je ometao u finišu je podneo iskusni džokej Goran Mešetović, što je usvojio Sudijski kolegijum na čelu sa Predragom Savićem i kaznio Milojevića.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track