ŽELJKO REBRAČA NAJAVIO BICKLISTIČKI SPEKTAKL: Više od 700 takmičara voziće "Tur de Fruška" na Fruškoj Gori
Foto: TOUR DE FRUŠKA

Više od 700 takmičara

ŽELJKO REBRAČA NAJAVIO BICKLISTIČKI SPEKTAKL: Više od 700 takmičara voziće "Tur de Fruška" na Fruškoj Gori

Ostali sportovi -

Pokrajinska vlada stoji iza ove manifestacije

U Vojvodini počinje dvodnevna sportsko-rekreativna manifestacija "Tour de Fruška", koja će okupiti više od 700 takmičara, saopšteno je na konferenciji za novinare.

- "Tour de Fruška" ima za cilj razvoj biciklizma i sporta uopšte, ali i celokupnog turizma na Fruškoj gori. U trkama će učestvovati profesionalci poput jednog od naših najuspešnijih biciklista, Ivana Stevića, ali i veliki broj rekreativaca - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije i dodao - očuvanje naše Fruške gore je poruka koja mora da ostane i posle ovog događaja.

TOUR DE FRUŠKA
foto: Sekretarijat Pokrajinske vlade

Proteklih godina, kako je rekao, Pokrajinska vlada rekonstruisala je više od 50 kilometara puteva na Fruškoj gori, ocenivši da je ona na taj način postala dostupnija turistima i posetiocima iz svih krajeva.

- Nadam se da će "Tour de Fruška" postati simbol Pokrajine i drago mi je što sam deo ovog događaja - rekao je naš proslavljeni košarkaš Željko Rebrača, koji je podržao manifestaciju.

TOUR DE FRUŠKA
foto: Sekretarijat Pokrajinske vlade

"Tour de Fruška" počinje večeras, simboličnim otvaranjem Noćnog bazara, koji će posetiocima predstaviti gastronomska bogatstva Vojvodine, dok će prva "Trejl trka", duga 15 kilometara, startovati u subotu, 21. maja, u 11 časova, a oko 16 časova biće održana i „Eliminator trka", koja je zamišljena kao kružna trka u dužini od 665 metara na "ispadanje".

U nedelju, u 11 časova startuje i "MTB" maraton, za takmičare željne izazova, jer su na raspolaganju tri verzije staze po težini, od 15, 38 i 58 kilometara , a istog dana od 12 časova, biće organizovane i dve trke za najmlađe - dečja trka guralica i poligon spretnosti.

Trka električnih bicikala, "Velika nagrada Vrdnika", startovaće, takođe, u nedelju, što će biti prva trka tog tipa u Srbiji. Takmičari koji nemaju električni bicikl mogu ga unapred rezervisati ili ga na licu mesta iznajmiti.

Kurir.rs/ Mina Petrović

Bonus video:

04:36

Nenad Periš se obratio novinarima nakon mise

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track