MILORAD DOKMANAC: Rvači ulaze u ozbiljan ciklus priprema za Svetsko prvenstvo u Beogradu
Foto: Profimedia

RVANJE

MILORAD DOKMANAC: Rvači ulaze u ozbiljan ciklus priprema za Svetsko prvenstvo u Beogradu

Ostali sportovi -

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac rekao je da rvači ulaze u ozbiljnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Beogradu, kao i da je im je želja da se predstave u najboljem izdanju pred domaćom publikom.

"Rvači ulaze u ozbiljan ciklus treninga kojim se, na najvišem nivou, pripremaju za Svetsko prvenstvo. Želja im je da predstave Srbiju na najbolji mogući način, da se pred svojom publikom pokažu i dokažu. Jedini cilj je pobeda i rvači i treneri su spremni da pomere sopstvene granice kako bi taj cilj ostvarili", rekao je Dokmanac, preneo je Rvački savez Srbije.

Srpski rvači pripremaju se na bugarskom Belmekenu, a Svetsko prvenstvo u Beogradu je na programu od 10. do 18. septembra.

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati 15 rvača: Zurabi Datunašvili, Mate i Viktor Nemeš, Sebastian Nadj, Ali Arsalan, Mario Vuković, Žarko Dickov, Branko Kovačević, Aleksa Ilić, Uroš Krstin, Miloš Perović, Kristijan Čermak, Andrija Mihajlović, Stevan Micić i Magommedov Nurasulov.

U stručnom štabu će pored Dokmanca biti glavni trener Stojan Dobrev, treneri Vojislav Trajković, Srdjan Djoković, Šandor Ujhelji, Mihajlo Bajlović, Dejan Jovičić i fizioterapeut Vladimir Milošev.

Aktuelni svetski prvak u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom Zurabi Datunašvili rekao je da su svi reprezentativci ozbiljno pristupili pripremama.

"Belmeken je prva stanica i u pitanju su bazične pripreme, ali intenzitet je ozbiljan i trud je maskimalan. Naši treneri su izuzetni, uvek unapredjuju tehniku, snagu i kondiciju i zato sam siguran da nas u septembru očekuju fenomenalne borbe koje jedva čekamo", rekao je osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track